26 Mart 2013 Salı

Bahar Geldi!

Neden insanlar kilo verme konusunda hep mucize çözümler beklerler acaba? Bana kim nasıl kilo verdin diye sorsa, diyet ve spor cevabımdan tatmin olmadı. Bu tatmin olmayanlar cevabım üzerine daha kısık sesle kullağıma eğilerek "bak doğru söyle zayıflama hapı mı kullandın? Kusuyor musun?" sorularını birbiri ardına sıraladılar sağ olsunlar:) Hatta benim gibi sağlıklı yaşam manyağı bir insana "kokain mi kullanıyorsun?" diye bir soru bile geldi. Soruyu duyduğumda suratımda bir "haaa?!" ifadesi oluştu, ben sağlığıma zararlı bulduğum için kola bile içmem.

Kilo vermek mucizevi bir maddeyle oluşacak bir şey değil bence. Tabii size yardımcı olduğunu düşündüğünüz ve etkileri bilimsel olarak kanıtlanmış besinler var. Bana zayıflama sürecinde senin için en değerli 3 yiyecek ne diye sorsalar, cevabım: Yeşil elma,yoğurt, kabak. En çok tükettiğim 3 içecek ise: vazgeçilmezim olarak su, kahve, yeşil çay.

Popoyu kaldırıp spora gittikten sonra, yiyeceklere de dikkat ettikten sonra kilo vermek zor değil. "Madem öyle Tansu'cum senin popo hala niye büyük? Derseniz de yapı meselesi:) Elimden gelen her şeyi yapıyorum. Vallahi yemiyorum, sporumu da yapıyorum ama belimden üstü ve altı iki farklı insana ait gibi:) Vücudumun oturması için biraz zamana ihtiyacı var.

Benim kilo veren insanlara nacizane tavsiyem, canları çikolata istiyorsa 1 parça kahvelerinin yanında yesinler. Pizzasız duramıyorlarsa haftada 1 öğlen yemeği olarak 2 dilim yesinler. Bir şeyden kendimizi ne kadar mahrum bırakırsak sonunda ayrı kaldığımız günlerin acısını kat kat çıkarıyoruz.

Peki biz hep mucizeler beklemek yerine, hemen şimdi başlayarak neden kendi mucizemi yaratmıyoruz?
Bahar geldi bile, papatyalar açıyor, yaz kapıda. Eee başlamak için neyi bekliyorsuz? Yarın çok geç, hemen şimdi!!



3 yorum:

  1. vaalah türkiyeye bahar gelmisş.. ama burda kar yagiyor hed yer bembeyaz :(( sana bi sorum olacak.. insan yemek tedikten sonra emen su icmemeliymis, dogrumu?? ben yemek sirasinda su icmesem yemek yiyememki..

    YanıtlaSil
  2. Bir geliyor, bir gidiyor. Havalara cok guvenilmiyor bu aralar. Ben yemekten once, yemek sirasinda, yemek sonrasi her zaman iciyorum. Mide asitlerini seyrelttigi icin zararli deniyor ama yemekte kola icmekten cok daha iyidir su icmek bence:)

    YanıtlaSil
  3. kustun mu hap mı sorularıyla aynen karşılaşmıştım. buna ne deniyor biliyor musun? katıksız kıskançlık krizi :))

    YanıtlaSil