7 Ocak 2013 Pazartesi

Sizin Favori Sebzeniz Ne?


   Hayatımızın her döneminde, alakasız birçok yerde seçim yapmak zorunda bırakıldık. En basitinden "anneni mi daha çok seviyorsun babanı mı?" sorusu bile bir seçime zorlayıştı. ÖSS'de a şıkkı mı yoksa b şıkkı mı?  Sonra zayıflama, diyet konusuyla içli dışlı olmaya başlayınca bu sefer hamburger mi yesem salata mı? Şimdi de sizden ben bir seçim istiyorum, favori sebzeniz ne?
   Bazı insanlar için sebze yemek ölüm gibi, et olmadan doymuyorlar. Başka bir grup var ki yemekte ekmeksiz doymuyor. Peki ben hangi gruptayım? Ben de yemeğin yanında salata yoksa istersem bir danayı yiyeyim doymuyorum. Alışkanlık mıdır, gözüm mü doymuyor bilmiyorum ama doyamıyorum. Salata yerken kocaman bir porsiyondan çok az kalori alıyorsunuz, bu durum çok hoşuma gidiyor. Keza sebzeler de aynı şekilde.
   Peki o zaman başlıktaki sorumu tekrarlayayım, sizin favori sebzeniz ne? Sebzeden nefret ederim ne o öyle ot mu yiyeceğim et varken diyorsanız, sorumu farklılaştırıp en az sevmediğiniz sebze ne? diye soruyorum. Benim favorim kesinlikle kabak! 3 öğün yesem bıkmam. Bir de duygusal bir bağım var kabakla, bana diyetimin en zor zamanlarında destek oldu, kilo vermenin kolay bir psikoloji olmadığını herkes bilir. Benim bu süreçteki en yakın arkadaşlarımdan biri de kabaktı:) İnanılmaz bir sebze. Benim favorim az suyla haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt, kırmızı biber, nane ve keten tohumuyla yemek. Fırında yapıp üzerine domates sosu ilave ederseniz, kızartmanın aynısı oluyor. Az kalorilisi varken neden sadece yağdan binlerce kalori alalım ki?
   Sebzeleri sadece garnitür olarak kullanmak, çok büyük haksızlık olarak geliyor bana. Bir restorana gittiğinizde hep ana yemek et veya tavuk ağırlıklı. Sebze yemek istiyorsanız vejeteryan menüsü olan bir restoranda en fazla 3-4 çeşit arasından seçim yapabilirsiniz o da tabi şanslıysanız. O yemekleri tercih ettiğinizde de  restoranlar "zaten sebze tatsız, tuzsuz bari krema ya da yağ koyalım da tadı gelsin" mantığıyla olması gerekenden daha ağır soslu yapıyorlar. Bir insan sadece diyetteyse mi sebze yer? Normal hayatta tüketilmez mi yani?
   Ben güzel yemek yemeyi sevenlerdenim. Eğer yemek güzel değilse onu yemek bana boşuna kalori alarak kendime kötülük yapmak gibi geliyor ama güzel kebap, güzel bir tatlı varsa da kimse önümden alamaz. Ama siz bana iki seçenek sunsanız mesela iskender mi kabak mı diye cevabım kabak. Hatta kabağın benim için anlamını daha somut bir seçimle açıklamak istiyorum. Blogumu arada bir okuyanlar nasıl bir tatlı bağımlısı olduğumu bilir. Şimdi kendimi benim için çok zor bir seçim yapmak zorunda bırakıyorum. Çikolata mı kabak mı? Cevabım yine hala kabak!



Şunun yeşilinin güzelliğine bakın:) 




8 yorum:

  1. Benim favori sebzem de kabak :) patlıcan da severim ama kabak kadar uysal, her ortama uyum sağlayabilen bir sebze değil maalesef.. Kabağın her türlüsü kabulumdur, patlicanin da kozlenmis hali süper oluyor..

    Doğru düzgün sebze yenebilecek yer cidden yok etrafta, çok isabetli bir konuya deginmissin.. Sebzeler de ya meze ya salata olarak karşımıza çıkıyorlar sadece..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet keske saglikli beslenmeye calisanlar takintili, cins insanlarmis normal olmak devamli makarna, pizza yemekmis gibi algilanmasa... Kabak guzeldir :)

      Sil
  2. ben brokoliyi cook severin.. sade bile yiyorum.. ve domatess.. aslinda sebzelerin hepsini severim :) sadee pisirme sekli onemlidir :)

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle pisirmek cok onemli. Sebzelerin hepsini cok seviyorum ama biri haric! Bamyayi bir turlu sevemedim gitti, dunyada yiyemedigim tek sey bamya sanirim :)

    YanıtlaSil
  4. bamyayi severim :) hepsini severim, patlicani sevmezdim onuda sögürmesini severim ;)

    YanıtlaSil
  5. Bence ask fm hesabi acmayi dusunmelisin eminim herkesin sormak istedigi birsuru soru vardir :)

    YanıtlaSil
  6. Hic aklima gelmemisti, hemen aciyorum o zaman:) cok tesekkur ederim oneri icin.

    YanıtlaSil
  7. Tamam, linkini burda paylasirsan sevinirim. asil ben tesekkur ederim dikkate aldigin icin :)

    YanıtlaSil