4 Eylül 2013 Çarşamba

Tiroidciğim, oldu mu şimdi?

   Bir önceki yazımda sağlık kontrollerinin öneminden bahsetmiştim. Bu yazımda ise benim sonuçlarımdan bahsedeceğim ve biraz da içimi dökeceğim. 

   Sonuçlarımı aldım. Çok şükür korktuğum gibi insülin direncim hortlamamış ama diğer bir baş belası var ki sormayın. Hipotiroidi hastası olduğumu sanırım herkes artık biliyor. Uzun zamandır ilaç tedavisi görüyorum. Sanırım hem ben ilaçlarımı aksattım hem de artık dozajı az gelmeye başladı ki benim tiroidim greve girmiş:) O gerektiği gibi çalışmayınca, metabolizmam da iyice yavaşladı ve kilo almaya başladım. Kilo aldıkça moralim bozulmaya başladı. Aslında tiroidin az çalışması insanın daha mutsuz ve sinirli olmasına sebep oluyor. Kilo veremeyip üzerine de biraz almaya başlayınca da iyice moralim bozulmuştu. Neyseki suçluyu bulduk! Aldığım bir kaç kiloyu da hemen vermeyi becerirsem her şey daha güzel olacak. 
   
   Bir ara "acaba bloga bir süre ara mı versem, bugünlerde kendime bile hayrım yok ben en iyisi hedef kiloma tamamen ulaşınca tekrar yazmaya başlayayım" diye düşünmeye başlamıştım. Tam ben bu düşünceler içinde gidip gelirken gelen güzel mailler, blogum sayesinde tanıştığım güzel insanlardan aldığım olumlu yorumlar sonucunda "şu tiroidim düzene girsin de ben yine kıvırırım bu işi" diye düşündüm.

   Biz artık her gün diyette olan kadınlar ailesi olduk. Hiçbir güç bizi yolumuzdan döndüremez:) Bana inanan, takip eden, beni bir arkadaşı, kardeşi olarak görüp sırlarını veren herkese çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız! 

6 yorum:

  1. sen yapamıcan da kim yapıcak tansu :) hormon+vitamin takviyesiyle bence hepsini halledersin!

    YanıtlaSil
  2. Sen de iyi ki varsın Tansucum!

    YanıtlaSil
  3. İyi ki varsın kuzucum..
    Sana tüm şifaları yolladım.. Sen de bana hemen yardımcı oluncaaaa, oooohhhh iyileştik bile.. ;-)
    Çok çok çok öpüyorum seniiii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohh super olduk valla:) Ben de seni çok öpüyorum muck muck

      Sil