12 Eylül 2013 Perşembe

Tombik İnsanlar Buluşması

   Bu yaz geleneksel sülalece tatillerimizden birini yaptık. Bizim ailemizde tüm akrabalar birbirine sıkı sıkıya bağlıdır. Hep birlikte tatil yaparız. Çok da keyifli olur tatillerimiz. Bu yazımın konusuyla ilgili ailem hakkında ikinci söyleyeceğim şey ise akrabalarımın %90'ı  fazla kilolu  ama bunu pek dert etmeyiz. Birbirimize tombişim diye sevgi gösteririz. Kendimizi balina etli görürüz. (Ne var canım, balina da balık yani birazcık büyük olabilir) Bilimadamları zaten obezitede çevre ve aile faktörünün ne kadar etkili olduğunu söylüyorlardı. Ben de bu düşüncelerine ayaklı bir kanıt(T)ım :) 
   Şimdi gelelim bu göbekli, gırtlaklarına düşkün aynı zamanda da oldukça eğlenceli bu insanların kendi aralarındaki sohbetlere... Sohbetlerin yüzde ellisi birazdan ne yesek kebap mı balık mı, diğer yüzde ellisi ise nasıl zayıflacağız üzerine. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu:)) 
   Bu tatilimde ve bulunduğum diğer ortamlarda şunu gözlemledim ki kilolu insanlar bir araya geldiklerinde sıkça "bak ben onun kadar yemiyorum." gibi kıyaslamalara ve "bilmem kim bir diyetisyen bulmuş, onu bu kadar zayıflatmış..." tarzında diyaloglara giriyorlar. Konuşulan ana konu kilolar! Bu kilolar bu kadar konuşuldukça insanın karnı acıkıyor gidip yemek yiyesi geliyor. 
   Buradan varacağımız sonuç: Kendi aramızda konuşurken hepimiz ordinaryus profesoruz maaşallah, benim diyen diyetisyene taş çıkarırız. Sonuçta yılların tecrübesi var. Verilen ama iki katıyla geri alınan onlarca kilo var. 
   Peki şimdi artık ne yapmalıyız? Bildiklerimizi uygulamalıyız. Ne demiş atalarımız: Az laf, çok iş:) 


                                   

                                                    Bodrum Bedri Usta, 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder