21 Ağustos 2013 Çarşamba

Leyleği Havada Gördüm Bu Yaz

   Bu yaz leyleği havada gördüm. Keşfedilen bir çok yer ve farklı ülkelerden kurulan bir çok yeni arkadaşlıklarla sonlanan Nice maceramdan sonra bu kez ailecek tatile çıktık. Yalnız olmanın keyfi başka, aile sıcaklığı, huzuru başka. Tabii yalnız olduğunda yiyecekleri kontrol etmek daha kolay:) 

                     
                                                                     Kos, 2013

  Nedense anne babalar, çocukları kaç yaşında olursa olsun, onların aç kalmalarından çok korkuyorlar. Ben hayatta aç kalmam. Dünya üzerindeki her şeyi yiyebilen bir insanım. Yine de annem her telefon konuşmamızda" yemek yedin mi, aç gezme bak!" cümlesini kurar. Kilo vermeye ilk başladığımda gerçekten az yiyordum. O zamanlardan kalan bir alışkanlık bu cümle anneme. 
  Bu yıl tatilimi kimseye zehir etmeme kararı aldım. Geçen yıl arkadaşlarımla tatil yapmıştım ve herkes döndüğünde 2 kilo vermişti:) Kimse karşısında biri yağsız salata yerken, hamburger yiyemiyor. Ama bu tabii yemek yemeğe bayılan aile bireylerim için pek söz konusu değil. Her şeyden yarım porsiyon ilkesini benimsedim bu tatilde. Canım ne isterse yarım porsiyon yedim. Genelde öğlenleri plajda meyve yemeği tercih ettim. Malum sıcaklarda insanın canı pek bir şeyler yemek istemiyor. Ama bazı plaj yiyecekleri var ki onlara hayır demem mümkün değildi! Bunlar: süt mısır, midye dolma ve bazen de dondurma! 

                                  

  Döndüğümde İstanbul'a ayak basar basmaz yaptığım ilk iş, spor salonu kaydımı yeniletmek oldu. Bir de kendime Zara'nın indiriminden içine giremediğim bir pantolon aldım:) Benim en büyük motivasyon kaynağım içine giremediğim pantolonlar. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. İnsan fark etmeden tatil psikolojisiyle normalden çok yiyor, bu da tabii hemen tartıya yansıyor. Aman dikkat :) 

                   
                                                        Turgutreis'te Gün Batımı 

 

3 yorum:

  1. Ohhhh, Ege'nin en muhteşemlerine akılmış!!! Love Love Love..

    Ben dolaşıp, belirleyip, "İşte bunu giyeceğim bir gün!" deyip almayanlardanım da, şimdi pek iddialı olan bu fikrine BAYILDIIIIIMMMMM...

    Benim şu hayalimdeki bikiniyi almam gerek galiba!!

    Kocaman öptüüüümmm..

    YanıtlaSil
  2. ilginc bir deneyim ama bende hic denemedim. Motive edecek her fikre acigim aslinda. Ozelikle diyetten sikilinca yeni fikirler ariyorum kendime..

    YanıtlaSil
  3. Sürekli diyet yapıp bozan biri olarak artık diyet ve yedıklerıme dıkkat etmekten gına gelmiş durumda.. 1 hafta oldu spora başladım artık son çare ama hala bogazıma hakim olamadığımdan kendımı tutamıyorum sporda bi işe yaramadı dolayısıyla..
    Offf bana çokça azim!
    Başarılar size de ne güzel olmussunuzz. :*

    YanıtlaSil