10 Mayıs 2013 Cuma

Şimdi Benim Canım Niye Çikolata İstedi?

Özellikle biz kadınlar arasında tatlı ve çikolatayla gereksiz bir samimiyet, çikolataya haddinden fazla duygusal anlamlar yükleme sorunu yaygın. Bendeniz de bunlardan biri(y)dim taa ki Taylan Kümeli'nin Habertürk'te yazdığı yazıyı okuyuncaya kadar. "Çikolata aşktır." aslında bize farkında olmadan medya tarafından öğretilmiş bir inanç. Sevgilisinden ayrılan kızın nutellaya sarılması, ona sevgilisini geri mi getirdi? Yooo.

Çikolata istememizin başlıca sebebi, vücudumuz çikolataya olan ihtiyacı değil, kakao çekirdeğinde oldukça fazla olan magnezyuma olan htiyacıymış. Çikolataya magnezyum kaynağı olarak bakmaya başladıktan beri çikolata aşkım giderek azalıyor.Bir yiyeceği isterken neden istediğini bilmek, o yiyeceğin cazibesini azaltıyor. Hatta bazen çikolatalarla kendi kendime konuşuyorum: "İstediğim sen değilsin, magnezyum!"

Herkesin damak tadı, vücuduna gerekli olan maddeler farklı tabii. Taylan Kümeli'nin yazısında neden tuzlu istediğimiz ya da gazlı içecek arandığımız da yazıyor. Arada bir canınız durup dururken muzur şeyler istiyorsa yazıyı okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Yazıyı linkten bulabilirsiniz:
http://www.haberturk.com/yazarlar/taylan-kumeli/655360-simdi-canim-bunu-neden-cekti/a>i

Not: Buraya konuyla ilgili çikolata fotoğrafı koyup kimsenin diyetini riske atmak istemiyorum. Bugünkü fotoğrafsız oldu:)

4 yorum:

  1. her paylaşımınız gibi buda çok bilgilendirici ;) öğrendiğim çok iyi oldu, teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim:) Kendime yararlı oldugunu dusundugum seyleri paylasmaya calısıyorum.

      Sil
  2. bizimle paylastigin icin cok tesekkurler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz icin:) hepimiz diyetteyizzz!! :))

      Sil