6 Nisan 2013 Cumartesi

Detoks Macerası

2 gün önce blogla uğraşırken bir anda "acaba ben neden hiç detoks yapmayı beceremedim?"diye düşündüm. Şimdiye kadar ne zaman detoks yapmaya kalksam öğleden sonra unutup katı bir şeyler yedim. Bu arada benim detokstan kastım, sıvı detoksu. Yani gün boyu çiğnemek yok:) Diğer türlü çiğ beslenme ya da sebze meyve yenen detoks programları benim günlük beslenme programıma oldukça benziyor. Ben değişiklik istedim. Aslında pek de bir bilgim yoktu detoks hakkında internette birbirinden oldukça farklı yüzlerce bilgi var. Kendimce bir şeyler yaptım işte:)

Aslında dün akşam yatmadan önce yazacaktım bu postu ama o kadar başım ağrıyordu ki hemen yatıp uyudum.
Macerama başlıyorum o zaman:) Sabah uyandığımda her zamanki gibi 2 büyük bardak suyumla güne başladım. Evden çıktım. Bu durum her zaman yaptığım şeylerdi. Evde kahvaltı etmedim, Kadıköy'de Şifahane diye taze meyve suları sıkan ve sadece bu işi yapan bir yer var. Oraya gittim. Sabah sabah portakal, greyfurt suyu içemem. Midemi tanıyorum ve portakal suyu beni mahvediyor. Hmmm, seçenekleri inceleyince elma ve kivi suyu içmeye karar verdim. Meyveleri kabuklarıyla sıkıyorlar, böylece "vitamini kabuğunda" dan da mahrum kalmadım:) Oldukça doyurucuydu ve midemi hiç rahatsız etmedi.


Bu meyve suyunu almaya uğraşırken az kalsın vapuru kaçırıyordum. Yaklaşık 2 dakika boyunca olumlama yaparak vapura koştum. Sonuç: Vapura sonuncu olarak bindim! İyi bir başlangıç oldu, olumlamam işe yaradı :)


Dersten çıkınca arkadaşlarımla Ortaköy House Cafe'ye gittik. Detoks yapanlar için çok güzel içecekler hazırlıyorlar. Ben Detox Green içtim. İçinde roka, maydonoz,salatalık ve yeşil elma varmış. İçerken resmen salatanızı içiyorsunuz gibi oluyor. Bence oldukça başarılıydı.

Arkasından da vazgeçilmezimiz yeşil çay! Elma ve portakalı içine attım, güzel oldu.



Saat 4 gibi eve geldiğimde kesinlikle midemde açlık hissetmiyordum ama kahvesizlikten olduğunu düşündüğüm ve giderek artan bir baş ağrım oldu. Kendimi halsiz hissetmeye başladım. İnternetten detoks çorbası diye aradım. Detoks Uzmanı Gül Kaynak'ın sitesindeki çorbayı yaptım. İçine ıspanak, roka, beyaz lahana, kırmızı lahana, kereviz,zencefil, patates,soğan ve nane koydum. Bazı malzemeleri marketten almayı unutmuşum. Kırmızı lahanayı biraz fazla kaçırınca benim yeşil olması gereken detoks çorbam mor oldu:)



Çorbayı içtikten sonra biraz halsizliğim geçti ama yine de yorgun hissediyordum. Biraz uyudum. Uyandığımda aç değildim ama oldukça sinirliydim. Sakin olmam gerekirken detoks beni patlamaya hazır bir bombaya dönüştürdü:) Evden çıkıp tek başıma yürüdüm biraz. Cuma akşamı ve hava güzel diye o kadar kalabalıktı ki insanlar üstüme üstüme geliyor gibi hissettim. Hafiften biraz başım dönünce gidip bir elma-havuç suyu içtim.


Ondan sonra yine yeşil çay içtim ve detoksum böylece sonlanmış oldu. Bütün gün midemde ve bağırsaklarımda hiç bir sorun hissetmedim. Başım ağrımaya başladıktan sonra migrenim olduğu için midem bulandı ama çok önemli bir şey değildi ama başım inanılmaz ağrıdı. Zaten detoksun yan etkisi olarak okuduğum tüm kaynaklarda baş ağrısı olabileceği yazıyordu. Belki de ben bir şeyleri yanlış yapmış olabilirim. İşin ilginç yanı sadece sıvı tüketmeme rağmen normalde gittiğimden çok daha az tuvalete gittim.

İşte detoks maceram böyleydi. Beni biraz zorladı ama zorlama sebebi bence kahve içmememdi. Sanırım gerçekten kahve bağımlısıyım."Bir daha yapar mısın?" diye sorarsanız, pek sanmıyorum:)

2 yorum:

  1. kahveden çok bildiğim ve anladığım kadarıyla 1- besin yetersizliği 2- protein eksikliği. sıkıntı burda bence :) çok düşük kalori aldığında da büyük ihtimal başın ağrıyodur. protein de tüketilmediğinde kas erimesi olacağını zaten biliyorsun :) victoria secret ta defile öncesi sıvı detoksu yapıyo bildiğim kadarıyla ama protein shake tarzı :) bi daha denersen sütlü meyveli içecekler daha faydalı olur gibi hiç bi zaman detoks un vücuda nasıl faydalı olduğunu anlayamadım zaten kaslar gidince hafifleme mi oluyo insanlarda ki :) :)

    YanıtlaSil
  2. Çok bilgi sahibi olmadan böyle şeyler yapmamak gerekiyormuş:) Zaten tek bir gün yaptım ama bir daha yapmayı düşünmüyorum:)

    YanıtlaSil