26 Nisan 2013 Cuma

7. Diyet & Sağlıklı Doğal Ürünler Fuarı

Aslında günüm gayet monoton başlamıştı. Evden, çıkmam gereken vakitten biraz daha erken çıktım. 25 dakika kadar yürüdüm. Sonra Starbucks'tan bir americano aldım kendime. Amacım kendimi derse gitmeye hazırlamak. Bahar gelmiş hava sıcacık, dersler böyle zamanlarda pek hoşuma gitmiyor. Neyse sonunda kendimi psikolojik olarak bu duruma hazırlayıp vapurun yolunu tuttum. Vapura bindim, boğazda zıplayan yunusları gördüm. Yunus görmenin şans olduğuna inanırım.
Genellikle Beşiktaş seferlerine yeni vapur vermiyorlardı, artık vermeye başlamışlar. Yeni vapurda tıngır mıngır okula giderken vapurun televizyonunda "Diyet ve doğal ürünler fuarı, Harbiye'de başladı." diye bir haber duydum. Zaten pek de derse gitme isteğim yoktu, kendimi Harbiye dolmuşlarında buldum. İşte fuardan görüntüler:


Özellikle bal, marmelat çeşitleri çok boldu. Ortada üzeri sarılı olan kraliçe arıymış. Daha önce hiç görmemiştim.


Ben bu yaban armudu marmeladından aldım. Sabahları 2 tatlı kaşığı reçel hakkım var. Bu marmelat bağırsaklarım için de iyi olur diye düşündüm. Yarın diyetisyenimle randevum var, danışıp öyle tüketeceğim.



Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'nın hazırladığı kuru cennet hurması ve kuru portakaldan aldım. Kadınların emeklerine azıcık katkım olsun istedim.




Bu tezgahtaki satıcı, kayısı atomlarından yersem eve koşarak gideceğimi iddia etti.3 tane yersem arabalarla yarışırmışım. Kafamdan bir hesaplama yaptım. Atomun üstü full fındık ya da antep fıstığı kaplı. Benim o atomdan alacağım kaloriyi yakmam için eve takla atarak dönmem lazım. :)


Bu tezgahtaki koyu renk şişeler nar ekşisi. Ben salatalarımı sadece nar ekşisiyle soslandırıyorum. Bu yüzden nar ekşisi konusu, benim için hassas:) Marketlerde satılanların içerisinde genelde glikoz şurubu oluyor. Ben herhangi bir katkı maddesi istemiyorum. Bu yüzden City Farm'ın organik nar ekşisini kullanıyordum. Bugünkü nar ekşisini tattım, tam istediğim gibiydi. Attım sepete:)


Fuarda sadece yiyecek, içecek yoktu. Katkı maddesiz sabunlarda vardı. Sabunları çok seviyorum. Kendi banyomda yosun sabunu kullanıyorum biraz sıkılaşayım diye. Buradaki mavi okyanus sabunu da çok temiz kokuyordu.

Bunlar dışında alkali su sistemleri, himalaya tuzları, çeşitli yağlar, çaylar gibi birçok ürünün bulunduğu standlar vardı.

Fuara ara öğünümü yiyip gitmiş olamam rağmen onun tadına bunun tuzuna baka baka birazcık kaçırmış oldum. Bunu da biraz fazla yürüyüp telafi ettim inşallah diye düşünüyorum.
Aldıklarım: yaban armudu marmeladı, kurutulmuş cennet hurması, kurutulmuş kan portakalı ve doğal nar ekşisi oldu. Taşıma derdim olmasaydı daha çok şey alacaktım ama uzakta oturuyorum ve yürüyeceğim diye alamadım. Aaa keşke salça alsaydım şimdi aklıma geldi neyse artık :)

Sonuç olarak günüm güzel geçti. Büyük bir fuar değildi hatta küçük bir etkinlikti, diyet ürünlerden ziyade daha çok doğal ürünler vardı. Yolunuz Harbiye tarafına düşerse bir uğrayın, doğal, organik ürünlere bir bakın derim ben:)

5 yorum:

  1. Ne güzel değişik bir gün olmuş sizin içinde :)
    Takdirle takip ediyorum sizi. :)
    Bu arada yaşınız kaç? Merak ettim de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba:)
      Çok teşekkür ederim, değişik güzel bir gün oldu dediğiniz gibi. 20 yaşındayım ben. Haziranda 21 olacağım:)

      Sil
  2. Ne güzel yaş artmadan fazlalıklarınızdan kurtulmuşsunuz :)
    instagramda da takip ediyorum sizi koruma evresinde başarılar artık :)

    YanıtlaSil
  3. Yardım istiyorum :( lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden gelen bir şey olursa seve seve yardım etmek isterim:) hergundiyetteolankadinlar@gmail.com dan bana mail atabilirsiniz:)

      Sil