18 Şubat 2013 Pazartesi

Denediğim İncelme Yöntemleri

    Vücuduna takık ve diyet yapmayı beceremeyen her insan gibi ben de yıllarca diyet yapmadan nasıl zayıflayabileceğimi düşündüm durdum. Araştırmalarım sonunda uygulamaya karar verdiklerimden  ikisini sizinle paylaşmak istiyorum.
   Birincisi kavitasyon. 10 seans kavitasyon yaptırdım. Tam o sırada kilo verme sürecimin başlarındaydım ve hızlı gidiyordu kilolar. Oldukça da inceldim; ancak kavitasyon yaptırırken sadece yürüyüş yapmaya izin var diğer kas yapıcı, bacak inceltici hareketler önerilmiyor. Bu yüzden kilo verirken şekillendirici spor hareketleri yapmadığım ve kavitasyon bir anda incelttiği için sarkıklar kaçınılmaz oldu. Kavitasyonla 8-9 cm inceldim ama vücudumda sarkmalar oldu. Şimdi düşünüyorum da o sarkıkları toparlamak için harcadığım sürede deli gibi spor yapsaydım zaten kalçam o kadar incelirdi:) Yararını gördüm mü gördüm, kısa zamanda incelmemi sağladı ama yazın denize girerken tedirgin olmama da sebep oldu. Sadece belli bir bölgenizde belirgin bir fazlalık varsa tavsiye ederim ama kilonuz çoksa ve zayıflamak için kavitasyon yaptırmayı düşünüyorsanız, tekrar düşünün derim.
   Sarkıklardan konu açılmışken belirteyim, kilo verdikten sonra sarkıklarla uğraşmak ve kiloyu korumaya çalışmak daha zor. Benim gibi fazla kilo vermeyi amaçlıyorsanız, hedef kilonuza ulaştıktan sonra istediğiniz vücuda kavuşabilmek için yaklaşık 1 yıl vücudunuzu şekillendirme süreci göze almalısınız. Geçen yaz bikini giyerken istediğim kadar rahat değildim. Çünkü inceydim ama yeterince fit görünmüyordum. Bu yaz çok daha iyi olurum inşallah:) Bacaklarımdaki toparlanma artık fark ediliyor. Yaşımın fazla olmamasının avantajı, sıkı bir antreman ve güzel yağlarla yaptığım masajlarla yavaş yavaş istediğim hale geliyor galiba. Bu aralar vücuduma enteresan şeyler oluyor. Kilo almama rağmen pantolonumun bedeni değişmiyor, bacaklarım inceliyor. Sanırım spor yüzünden kas ağırlığım artıyor. Tartıda sayılar yukarı çıkınca moralim bozulmadı değil ama daha fitleştim.
   İkinci denediğim yöntem powerplate. Titreşimli bir zeminde, belirli hareketleri yapıyorsunuz. Bir tür spor aslında, yattığınız yerden sizi incelten bir yöntem değil. Ben sarkıklarımı toparlamak için gitmiştim powerplate'e. Açıkcası çok da memnun kaldım. Powerplate zayıflamaya yönelik bir alet değil. Sıkılaştırıp inceltmeye yönelik bir alet. Ben kiloluyken de bir dönem powerplate yapmıştım, kuvvetlenmiştim ama kilo kaybı olmamıştı. Kilo verdikten sonra tekrar yaptığımda ise sıkılaşmama faydası olduğunu gördüm. Birkaç kilo vermeyi planlıyor  ya da kilo vermesem de olur ama daha fit görüneyim diyorsanız, powerplate düşünebileceğiniz iyi bir seçenek olabilir.

NOT: Blogumda bana ait olmayan fotoğrafları, hazır görsel öğeleri kullanmıyorum. Maalesef konuyla ilgili fotoğraflarım da yok. Bu post fotoğrafsız oldu kusura bakmayın.

 Fit günler dilerim:)

6 yorum:

  1. bu iki yöntemi hic duymamistim.. belkide vernek istedigim kilo 5 ile 7 arasi oldugu icindir.. simdiki hedefim 4-5 arasi.. bakalim tarti almadim daha, hedefe ne kadar kalmis.. aslinda biraz inat etsem olacak cunku gecen yilarda yapmistim oldu :) aksam yemek yemiyordum salata meyve atlatiyordum, ertesi ogleb o yemekten biraz yiyordum.. dikkat ediyordum.. ve basarmistim.. simdide aksam yememeyi basarsam olucak :) ama 2-3 gundue ii gidiyr aksam yemek yemiyorum.. yaza kadar basaririm :) limonlu suya, leblebiye saglikli beslenmeye devam :)

    YanıtlaSil
  2. Aksam 6-7 den sonra bir şey yememek çok çabuk fark ettiriyor. Giderek hedefine yaklaşıyorsun, yaşaşın yazın incecik olacaksın :)

    YanıtlaSil
  3. evet yasasin, yaza hep beraber bomba gibi gireceyiz.. cok fark ediyor aksam yememek sabah uyaninca insan daha hafif uyaniyor daha mutlu uyaniyorum :) bide bahar yaklastikca daha cok disari cikiyorun, yuruyus bisikleti daha cok kulaniyorum :) aksamda yemesem , sagliklida beslenirsem tamamdir bu is :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süperiz :) hem sağlık hem güzellik için ikisi bir arada:)

      Sil
  4. Merhaba Tansu,
    Amerika dan da okundugunu bil istedim :)
    Azmine hayran kaldim, cok tebrik ederim seni.
    Ben de diyet yapiyorum demek dogru olmaz ama beslenme bicimimi degistirmeye basladim bikac ay once. Yani hedefledigim kiloya gelince tamam bu is oldu deyip birakmayacagim. Yazilarinin hepsini okudum gayet basarili bir blog yazarisin bence:-)
    Selamlar, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Yurtdışından okununca mutlu oluyorum:) Diyet kelimesi bir süre sonra yaşam şekli haline dönüyor. Maalesef bünyelerimiz kilo almaya meyilli olduğu için tamam oldu bu iş ben hamburgerlere geri döneyim deme lüksümüz yok:) Beni çok onurlandırdın, çok teşekkür ederim.
      Amerikaya selamlar:)

      Sil