25 Ocak 2013 Cuma

Yeni Meyve Önerim

   Size geçenlerde tanıştığım bir meyveden bahsetmek istiyorum. Tam tarihini hatırlayamıyorum ama internette diyet, metabolizma hızlandırıcı besinler vs. gibi başlıkları araştırırken buldum bu meyveyi. Görmüştüm de adı pek bir afilli gelmişti, yoktur bu Türkiye'de diye düşündüm. Sonra geçenlerde Macro Center'da gezerken ne göreyim, kırmızı kırmızı bana bakıyor. Selam tatlım dedim ve hooop sepete.
   Adı GojiBerry. Türkçesi kurt üzümüymüş. Ben daha önce duymamıştım adını. Almaktaki tek amacım da sadece metabolizma hızlandırıcı etkisiydi. Eve gelince "acaba başka ne işe yarar ki?" diye düşündüm. Zannettiğimden çok daha sağlıklı bir meyveymiş bu! Uzak doğu'da "uzun ömür meyvesi" diye de geçiyormuş. Antioksidan deposu diye bildiğimiz nardan 3 kat daha fazla antioksidan içeriyormuş. Bir çok yararı daha var, ilgilenirseniz Google'a gojiberry yazıp ayrıntılı olarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
   Gelelim gojiberrynin tadına. Ben kurutulmuşunu aldım. Açıkcası beklediğim gibi bir tadı yoktu. Küçük ve kırmızı olması nedense bende "tatlıdır herhalde" düşüncesi uyandırmıştı. Öyle tatlı bir tadı yok. Daha doğrusu bir tadı olup olmadığına da emin değilim:) anlayabileceğiniz üzere pek hoşlanmadım tadından. Ama yoğurda nar ve yabanmersiniyle karıştırıp yiyince güzel oldu. Aslında kötü bir tadı yok sadece benim tercih edeceğim bir tat değil. Ama onca yararının yanında tabii yemeğe devam ediyorum. Biraz leblebiyle karıştırıp ara öğün olarak ya da diğer meyvelerle karıştırıp yoğurtla tüketince güzel oluyor.
   Özetle, hayatımıza hoş geldin gojiberry :)



12 yorum:

  1. slm yine ben.. hergun bakiyorum yeni yazi varmi diye.. bakalim bu meyveyi burda bulabilecekmiyim.. insl bulurum boylece cantama ve yemek ataklarima yeni bisey eklemis olurum ;)

    YanıtlaSil
  2. aldim bugun ;) ya söylemesi ayip ne pagliymis.. tredede okadar pahlimi?? 100gr tre parasiyla 12 tl verdim.. tadi ilk kuru dut dadinda ama sonra hafif acimsi bi tafi var.. yogurtla daha iyi yenilir bencede :)

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun:) Turkiye'de o kadar pahalı değil ben 250 gramını 10 liraya aldım. Evet tadının ben tam neye benzediğini anlayamamıştım sen söyleyince gerçekten dut kurusunun acımsı hali:) sen hangi ülkedesin? Bir önceki yorumun için söz veriyorum daha sık yazacağım :) beslenmene yeni bir şey ekleyebildiysem ne mutlu bana, çok sevindim:)

    YanıtlaSil
  4. ben isvicrede yasiyorum.. ve seni ilk instegramda takip etmeye basladim daha sonra blogunu okudum.. cook begendim yazma seklini.. sanki bi arkadasim bana tavsiye veriyormus gibi geliyor bana.. su sporu sevebilsem hersey tamamdir ;) galiba son care spor salonu.. aman soguk kim disari cikil yureyecek diye diye gunlerimi geciriyorum ;) bide en insanlari gozlemlemeyi severim, ondan spor salonun bi deniyeyim ;)

    YanıtlaSil
  5. Seneye Fransa'ya gitmeyi düşünüyorum okulun değişim programıyla ama olmazsa 2. Tercihim İsviçre hem de bol bol çikoltata var ohh tam benlik:) Yurtdışından okuyucusu olunca insan kendini çok havalı hissediyor:)) Çok teşekkür ederim, spor gerçekten çok yardımcı oluyor özellikle insanları gözlemlemeyi seviyorsan spor salonları bı iş için bir numara, kaslarını göstermeye çalışan kocaman kaslı abiler, spora değil de milleti kesmeye gelenler, fazla kilolarını yakmak için canla başla uğraşan insanlar... Hepsi orada bir de kadınlar soyunma odasında herkesin göz ucuyla birbirini çaktırmadan süzmesi var ki inanılmaz komik:) ben de senin gibi insanları seyretmeyi çok seviyorum canım sıkıldıkça yürüyüş bandında yürürken insanları izliyorum gerçekten herkesin derdi çok farklı biri göbeğini eritmeye çalışıyor biri kalçasını, ağırlık çalışan erkekler kaslarını büyütmenin peşinde, kilo vermiş olan vücudunu sıkılaştırmaya uğraşıyor( ben bu gruptayım).... Tavsiye ederim bir salona yazılmanı:) isviçre'de günlük hayat da Türkiyedekinden daha aktif diye biliyorum herkes bisiklete biniyor, yürüyormuş. Doğru mu biliyorum?

    YanıtlaSil
  6. kesinlikle cok guzeldirde yurtdisinda okuma imkanin olmasi, farkli dil, farkli kulturleri tanima imkanin oluyor.. eskiden evet daha aktifdi, ama artik herkes rahata alismis.. eskiden biz okullara yururduk yada bisikletke giderdik simdi otobusler var.. ama yine aktif insanlar bisikleti cok kulanirlar hele benim gibi koyluk bi yerde kaliyorsan :) baharda bende biniyorum havalar soguyana kadar.. alisverisimi yapmak icin, carsiyi gezmek icin super oluyor.. park derdin yok ;) bahar gelsede su soguk havadan kurtulsak ;)

    YanıtlaSil
  7. Oh çok güzel yapıyorsun:) Şuanki en büyük dileğimiz şu soğuklardan kurtulmak. Çok istiyorum ben farklı bir yerde okumayı bakalım kısmet neresi olacak:)

    YanıtlaSil
  8. Selam Tansu, Belcikada da seni okuyan birisi var :)
    Yesim

    YanıtlaSil
  9. Çok memnun oldum Yeşim:) Ben yurtdışından bu kadar okunduğumu bilmiyordum, hatta bazen kendi kendime yazıyormuşum gibi hissediyordum. Çok mutlu oldum:))

    YanıtlaSil
  10. Ben uzun zamandir herhalde 11 ay olmustur kahvaltida tuketiyorum gojiberryyi. .Yulaf elma rendesi kabak ve ay cekirdeginin ici tarcin gojiberry ustune cilek yada bogurtlen tavsiye ederim sevgiyle instagramdan nrdnacar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizi takip ediyorum instagramdan gerçekten çok sağlıklı ve güzel yemekler paylaşıyorsunuz. Sağlıklı beslenme konusunda ne kadar bilinçli olduğunuz çok açık, tebrik ederim sizi:) Ben bazen nar koyuyorum içine. Öyle de güzel oluyor. En yakın zamanda sizin tarifinizi de deneyeceğim, teşekkürler:)

      Sil
  11. harika görünüyor kg vermemek imkansız bence işe yarıyor

    YanıtlaSil