11 Aralık 2012 Salı

Bir Kitap Tavsiyem Var.

   Sabah kalktığımda ilk işim tartılmak oluyor. Ardından 2 büyük bardak suyumu ve tiroid ilacımı içiyorum. Kahvaltıdan önce bazı bitkisel çaylar içmek, diyet sürecimize yardımcı olabilir. Ben bir şeyler içmeyi genel olarak çok seven biri olduğum için sabahları değişik tatlar denemek benim hoşuma gidiyor. Sabah içtiğim bitki çaylarının tariflerini de genelde kitaplardan ya da internetten buluyorum. Yine yeni tarifler, yeni yöntemler ararken geçenlerde bir kitap aldım ve beslenme konusunda ufkumun genişlemesine katkıda bulunduğuna inanıyorum.
   Sizinle paylaşmak istediğim bu kitap: Taylan Kümeli'den Lezzetin İnanılmaz Hafifliği. Taylan Kümeli'nin tavsiyelerini, diyet listelerini her zaman beğenmişimdir. Kitapta diyet listeleri mevsimlere göre ayrılmış, her mevsimin belirli sebze ve meyveleri hakkında bilgiler verilmiş ve her diyet listesinin başında o günün diyetine uygun bitkisel çay tariflerine yer verilmiş.
   Uygulayabilenler için çok güzel listeler var. Ben kendi diyetini kendi yaratmaya çok alışmış ve özgürlüğüne fazlasıyla düşkün biri olduğum için harfiyen uygulayamadım ama listelerin düzgün uygulanması halinde etkili olacağına eminim . Zaten Taylan Hanım da kızının 24 kilo vermesini sağlayan listelerini ve yöntemlerini yazmış.
   Kitapta baş tacı edilen baharat, tarçın. Ben birkaç gün her yediğime kitabın tavsiyesi üzerine tarçın koydum ama sanırım bu tarçın herkeste aynı etkiyi göstermiyor. İştahımı kapatmak ve tatlı isteğimi azaltmak için tükettiğim tarçın, beni daha çok acıktırdı sanki. Ben de önerilen karışım çaylarla tarçınsız olarak hayatıma devam ettim. Her zaman birine iyi gelen şey, diğerine gelmeyebilir. Önemli olan kendini iyi tanımak ve  körü körüne hazır bir diyet listesine bağlanmamak(kişisel hazırlanmış diyet listeleri bu durumun dışındadır onlara harfiyen uyulmalı)



   Ben kitaptaki su atıcı çay tarifini uygulayayım dedim, malzemeleri kitabın etrafına dizip bir de baharatlara ve kitaba poz verdirdim :)  Sağ baştan sayayım: dar-ül fül fül(ilk kez kitapta duyup aldığım bir bitki), avokado yaprağı, mısır püskülü, kiraz sapı , elma, çubuk tarçın.






1 yorum:

  1. canım aklında olsun, yeşil elma daha çok tavsiye ediliyor.

    YanıtlaSil