2 Kasım 2012 Cuma

Bye Bye pofuduk yağlar!


   Daha önceki yazımda ,bayramda aldığım 1,5 kilodan bahsetmiştim sizlere. İlk hedefim alınan kiloyu geri vermekti. Birkaç gün denedim olmadı, malumunuz takıntılı bir insanım ve o kilolar gitmek zorundaydı! Ben de yaşam tarzımı, Fransa'dan döndüğüm zamanki yaşam tarzıma geri döndürdüm yani mümkün olduğunca az taşıt kullanıyorum. Kısa sürede yine etkisini gösterdi. Asla şaşmayan bir yöntem bu:) Okuldan çıkıp (Ortaköy) Mecidiyeköy'e kadar Beşiktaş, Akaretler, Nişantaşı, Osmanbey güzergahını kullanarak yürüdüm. Öyle acelem yoktu, bakına bakına ama tempoyu fazla düşürmeden yürüdüm. Sabah tartıda gördüğüm rakam, bir önceki günden 700gram eksikti!
   "Yiyerek zayıflayın"," yorucu egzersizlere son" vs. sloganlar insanların duygularıyla oynamaktan başka bir şey değil. bu sloganları duyan insan, o sırada gerçekten inceleceğini hayal edip sonra hayal kırıklığına uğruyor.
   Ben denedim, size çoğu yolu denemiş bir insan olarak söylüyorum ki yiyerek za-yıf-lan-maz! Yiyecekten kastım tabii ki gereksiz şeyler, hiçbir şey yememekten bahsetmiyorum. Aksine vücudumuza gerekli besinleri tüketmemek, zayıf,sağlıklı ve güzel bir görünüm yerine sağlıksız, hastalıklı bir görünüme sebep olur. Günlük aldığımız kaloriyi azaltmak ya da harcadığımız enerjiyi arttırmak zorundayız ki kilo verebilelim. Zamanında aldığımız günlük kalori, olması gerektiği gibi olsaydı siz bu blogu okumuyor olacaktınız, ben de yazmıyor olacaktım:)  Ben blogumu yazmaktan çok mutluyum, umarım sizler de okumaktan keyif alıyorsunuzdur. Birazcık yardımım dokunuyorsa ne mutlu bana :)

4 yorum:

  1. kesinlikle büyük keyif alıyoruz ve de gaza geliyoruz. Devam Tansucuğum devam! :)

    YanıtlaSil
  2. evet kesinlikle gaza geliyoruz.. sporu sevmeme az kaldi :) ilk hedef gunluk 1 saatlik yuruyusle baslamak.. ve bunu aliskanlik yapip yaz, kis, yagmur camur demeden uygulamak.. yapabilirim, basarabilirim :) p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basarabilirsin tabi :) biz topuklu ayakkabiyla bile kosabilen varliklariz bizim icin imkansiz yok :)

      Sil