8 Ekim 2012 Pazartesi

Merhaba! :)

İlk blog yazım, biraz heyecanlandım. Öncelikle şunu söylemek istiyorum, diyetisyen ya da fitness hocası değilim sadece 30 kilo vermiş vermiş ve bu esnada yaşadıklarını paylaşmak isteyen eski bir obezim :) kimseye tıbbi bilgiler vermek ya da 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir ye gibi bir şeyler demek gibi bir derdim de yok. Tek istediğim yıllardır uğraşıp da kilo veremeyenlere biraz motivasyon olabilmek.Ben yaptıysam siz de yapabilirsiniz!

 Eğer fazla kiloluysanız en çok duyduğunuz şey "Aslında yüzün ne kadar güzel ama işte..."  diye devam eden cümlelerdir. Evet, benim tanıdığım tüm fazla kiloluların yüzü gerçekten de çok güzel. Madem yüzünü güzel buluyorsun peki neden cümleni "ama" ile devam ettiriyorsun? Neyse, bu cümleyi ya da insanların size herhangi bir iltifatını aklınıza iyice yazın çünkü bu cümleler bizim yol arkadaşımız olacak.

Sözün özü blogumda kilo verirken yaşadığım psikolojik ve fiziksel değişimleri paylaşacağım sizlerle. Aslında biraz da kendime motivasyon sağlamak için yazıyorum malum korumak daha zor. Ben, hayatı boyunca 34 beden olup da beni her gördüğünde "bak böyle yaparsan zayıflarsın" diyen insanlardan sıkıldığım için yazıyorum, çünkü biliyorum ki sizler de çok sıkıldınız. Herkes kendini iyi hissettiği bedende mutludur kimisi 36 beden kimisi 48... Sizi kilo verme sürecime misafirliğe davet ediyorum.

Hoş geldiniz, iyi ki geldinizzz!!



4 yorum:

  1. nerden gördüm bilmiyorum ama şimdiden "bookmark"larıma kaydettim blogunu. sanırım yarın diyete başlıyorum:) yazılarını takip ediyor olacağım.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim,başarılar diliyorum diyetinde :)

    YanıtlaSil
  3. Selam.. 30 kiloyu ne kadar sürede verdin acaba? :) biz de arkadaşımla diyete başladık, bugün 5.gün ve 5 kilo vermişim. Ama sadece elma yiyoruz ve yeşil çay, o kadar. Sence ne kadar sürede 30 kilo verebilirim? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam. Ben yaklaşık 1 senede verdim. 3 ayda sadece elmayla 30 kilo verirsen 40 kilo geri alma ihtimalin çok yuksek maalesef. Diyetinize az kalorili ama sağlıklı besinler eklemenizi öneririm. Çünkü bir ay sonra içinizde elma agacı çıkmış gibi hissedebilirsiniz:) Yeşilçay ve su kilo vermek için çok önemli. Elmaya ben de bayılıyorum ama sadece elmadan bir süre sonra sıkılabilirsin.

      Sil