11 Ekim 2012 Perşembe

Before- After !!




Kilo verdiğimden beri herkes bana "önceki ve şimdiki fotoğraflarını karşılaştırsana" diyordu; fakat zaman ya da uygun ortam olmamıştı bir türlü yapamamıştım. Beklenen an geldiiiiiiiii!!! Fotoğraflarımda sadece değişen bir vücuttan çok daha fazlasını göreceksiniz. Burada değişen bir hayat var. Tabi ki patlamak üzere olan egomdan bahsetmiyorum bile :)  İlk fotoğraf -pembeli olan-Fransa'ya gitmeden sadece bir gün önce. Diğeri biraz daha eski bir fotograf. Fransa'yı yazılarımda hep dönüm noktası anlamında kullanacağım neyse lafla peynir gemisi yürümez en iyisi siz benim yaptıklarıma bakın :)

Eyfel Kulesi ile olan fotoğrafımda değişimin ayak sesleri duyuluyor artık. Yemek yemeyi baya azaltmış, günde en az 10 km yürümeye başlamıştım. Pantolonlar hafif hafif bollaşıyordu ama tartım olmadığı için neler olduğunu kesin olarak anlayamıyordum




Şimdi de şuan nasıl göründüğüme bir bakalım. Bu süreç, sadece iyi görünmek adına yapılan bir macera değildi bir macera değildi benim için. Psikolojik ve sağlıksal yönü de vardı. Biz istersek her şeyi yapabiliriz!




9 yorum:

  1. İnanılmazsın! Seni ig'de gördüm ve hemen blogunu takibe aldım. Benim ig adım histoirevague! Gerçekten son iki fotoğrafını gördükçe ben mutlu oldum. Çok iyi bir karar ve harika sonuç! Çok da güzel bir kızsın. Kilolu iken güzelliğin gölgeleniyormuş, yalan yok! Her şeyin ötesinde kilo oldukça sağlıksız bir görüntü yaratıyor. Benim durumumda oldukça karışık, 44 kiloluk anoreksik halim ve devamında neredeyse ölümden dönüp sonra 63 kiloya çıkmış bir insanım! Boyum 1.60, çok kilolu bir insan olmamama rağmen geçmiş yaşantımda hep 36 beden bir insan olduğum için kilolardan sonra bunalıma sürüklenmek üzere olan bir insanım . :) Kendimi hiçbir şekilde beğenmez oldum, bu durum da kendime olan güvenime zarar verdi. Benim kilolarım, kullanmaya başladığım ilaçlar ile oluşmaya başladı ve sonrasında iştahımın açılması neticesinde yemek yemenin keyfine varmamla coştu gitti. Son 2 yıldır da bu kilolardan kurtulmaya çalışıyorum. 2-3 yıl düzenli pilates yapmama rağmen kilomda sadece 2-3 lük azalmalar oldu. Şu anda 59-60 kilo civarıyım. İdeal kilom 52 fakat o 7-8 kiloyu yıllardır bir türlü veremiyorum. Artık sinir bozucu bir hal almaya başladı bu durum... Anoreksik dönemimde vücudumu o kadar az yemeye alıştırmışım ki normal insan boyutunda yemek yediğimde doğrudan kilo almaya başlıyorum. Son 2 aydır akşamları neredeyse hiç yemiyor, günde en az iki bardak yeşil çay içiyor, kahvaltı ve ara öğünlere dikkat etmeye çalışıyor, öğle yemeklerimde ise devamlı çorba ve sebze ile besleniyorum. Ha bunun yanında geçtiğimiz 2 yıl aralıksız pilates yaptım, şu anda ise haftanın 1-2 günü yürüyüp, Salı ve Perşembe günleri de halk oyunları çalışmalarıma devam ediyorum. Yani spor desen o da var. :) BEN SORUNUMU BİR TÜRLÜ ÇÖZEMİYOR VE BU 8 KİLOMU VEREMİYORUM. Sanırım bana el vermen lazım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,yorumların beni çok mutlu etti. Ben de instagramdan seni takip etmeye başladım kedin inanılmaz tatlı:)Senin durumunda oldukça karışıkmış gerçekten. Kilo çok nankör,biraz ihmal etsek hemen bize koca popo olarak geri dönüyor. Hayatının 20 yılını hep kilolu biri olarak geçirmiş biri olarak söyleyebilirim ki gerçekten özgüveni çok etkileyen bir şey.Bir kere o deneme kabinlerinde yaşadığım psikolojiyi bir Allah bir ben biliyorum :) "Zaten zayıflamayı bile beceremiyorum" düşüncesinden sonra ortada kendine güven diye bir şey kalmıyor. Ben de senin gbi bünyemi az yemeğe alıştırdığım için şimdi oldukça zorlanıyorum ayrıca hormonal hastalıklarım sebebiyle metabolizmam oldukça yavaş. Yaptığın spor hiç de az değil ve anladığım kadarıyla yediklerine dikkat ediyorsun.Bazen vücudumuz kendine bir kilo seçiyor ve onu o kilodan vazgeçirmek hiç de kolay olmuyor.Şu anki kilomda takıldım kaldım 2-3 kilo daha versem iyi olacak aslında. Hiç yağ-kas ölçümü yaptırdın mı? Vücudun yağ oranı çok önemli, sen spor yapıyormuşsun belki kasların yüzünden tartıda 59 civarında görüyorsundur kendini. Tabi ben profesyonel değilim bunlar konuda benim kişisel fikirlerim ama sen yine de bir profesyonele de danış bence.

      Sil
    2. Canım yağ ağırlığımı bir kaç kere ölçtürdüm, vücut kitleme göre normal ya da az çıkıyor ama sonuçta benim gördüğüm bu göbekteki şey düpedüz yağ yani! :) Bazen de diyorum ki acaba ben mi çok abartıyorum, bu konuda hastalık hastası mı oldum e o zaman annemle babamın yalancı olması lazım ki bana son 2-3 yıldır sürekli "sen çok kilo aldın" diyorlar. Taylan Kümeli listeleri ile toplam 4 kilo verdim ve bu sabah en son tartıldığımda 59.2 idim. Sanıyorum ben yanlış birleşimler kullanıyordum ya da metabolizmamı hızlandıracak şeyleri bilmiyordum. Sen de kitabı almışsın, ig'de gördüm. bir de www.eskikilomadonuyorum.wordpress.com diye muhteşem bir blogları var ki tadından yenmez. (zaten yemeyelim mümkünse kilo oluyor!) Orada iki günlük bir balkabağı-kabak çorbalı kür var. iki gün onu deneyeceğim direnç kilom olan 59 u aşabilmek için. Sen de deneyebilirsin belki. Tabii sağlık durumun uygunsa. Taylan Kümeli'nin ve kızının çorbalarının tariflerine bayılıyorum. Tavsiye ederim. :)

      Sil
    3. Ben de kitaba bayıldım önerilenleri uygulamaya çalışıyorum. Yarın direnç kiloları için olan çorbayı deneyeceğim bugün kabak aldım:) Yalnız tarçının beni inanılmaz acıktırdığına karar verdim o yuzden tarçınsız yapıyorum. Blogları da çok başarılı ben de çok sevdim. Dukan ya da Karatay pek bana göre değil benim zayıflama konusundaki favorilerin Taylan Kumeli ve Dilara Koçak :)

      Sil
  2. Harika zayıflamışsın daha da önemlisi kendine yeni bi benlik armağan etmek sanırım, beslenme tarzı sadece fizyolojik değil piskolojik de bi süreç ; darısı bi beş kg fazlası olan bizlere:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :) farkli bir vucut gercekten yeni bir benlik demekmis. Darisi basina :)

      Sil
  3. Tansu
    Diyetisyene gittin mi yoksa sadece kendi fikirlerinle, okuduklarinla mi yol aldin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kucuklugumden beri obezdim bu yuzden ailem beni birkac kez diyetisyene goturdu ama o zaman kucuktum ve cok bilincli degildim maalesef gizli gizli yiyordum. Oyle olunca da 2 hafta gidip 3. Hafta kilo veremedim diye birakiyordum. Bir diyetisyenim vardi onu cok sevmistim ama diyetisyenim cok zamansiz aramizdan ayrildi maalesef, o vefat edince baska birine gitmedim. Diyetisyenlere gittigim bir donem oldu ama kilo vermeyi becerebildigim son denememde gitmedim. Ama tabi etkileri olmustur uzerimde. Bir altyapi sagladilar.

      Sil
  4. harikasın canım süpersin idolumsun nasıl güzel bir azım bu :))) çok güzelsin maşallah Allah nazarlardan korusun :)))

    YanıtlaSil