9 Şubat 2013 Cumartesi

Zor Zamanlara Pratik Çözümler

Hepimiz, diyetimizi tehdit eden zor zamanlar yaşarız. Misafir gelir kek börek ikram etmek gerekir, dışarıda yemeğe gidersiniz yiyecek bulamazsınız, bir davete gidersiniz çok kaçırırsınız... Şimdi bu tür diyetimizi zorlayan durumlara karşı kendimce aldığım önlemlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Durum 1: Arkadaşlarınız dışarıda yemeğe çıkmayı teklif etti. Sizin canınız da salata ya da ızgara bir şeyler yemek istemiyor. Hem diyeti bozmayacak hem de hafif ne yiyebiliriz? Benim tercihim: sushi! Sushi yerken dikkat edilmesi gereken yılan balığı gibi yağlı balıklardan yapılan ya da kızartma olan türlerini tercih etmemek. Denemediyseniz başlangıç için salatalıklı, ahtapotlu olanları daha hafif seçimler. Üzeri yosun kaplı olanlar ilk kez yiyenlere biraz yutulması zor gibi gelebilir. Ben yosun kaplıları pek sevmiyorum açıkcası. Favorim: California Rolls



Durum 2: İşten, okuldan eve kurt gibi aç geldiniz. Hazır yemek de yok. Tabii ki aklınıza en pratik çözüm olarak dolaptaki biskuviler, cipsler,krakerler geliyor. Böyle zamanlar için elinizin altında light biskuviler, light ton balığı, daha önceden yıkanıp hazırlanmış salata, hazır çorbalar hayat kurtarıcı olabilir. İnsan açken doğası gereği bulduğu her şeyi yemek istiyor. Zaten iş hayatının stresi, evde çocuklara ne yemek yapacağım telaşı varken kimse "ben ne yiyeceğim?" diye düşünemiyor. Biraz da kendimizi ve sağlığımızı düşünme vakti!




Durum 3: Bir yemeğe gittiniz ya da eve misafir geldi. Kekler, börekler, pizzalar, tatlılar muzur ne varsa yediniz. Sonra diyette olduğunuz dank etti ama artık biraz geç olmuştu çünkü hepsi şuanda midenizde! Olan oldu, yapacak bir şey yok. Ne yapacağız? Daha fazla su içeceğiz. Ben biraz kaçırdığım günlerde daha fazla su içip hemen spora koşuyorum. İnsanız sonuçta hiç birimizde çelikten bir irade yok, muzur şeyler midemize kaçıveriyor bazen.


Durum 4: Her pazartesi sabahı diyete niyetlenip bir türlü başlayamıyorsanız önerim, ilk önce buzdolabını boşaltıp markete gidin. Pembe pembe kutular genellikle light ürünlerdir. Hem insan light ürünler aldıkça biraz motive oluyor. Bu benim pembeyi sevmemle de alakalı olabilir tabii:) Alışveriş yaparken doğal, katkı maddesiz ve mümkün olduğunca organik seçimler yapmaya çalışıyorum ben. Alışveriş yaparken etiketlere dikkat ediyorum. İki benzer üründen hangisi daha az kaloriliyse onu alıyorum. Evde bol kalorili yiyecekler olduğunda ister istemez insanın aklı hep buzdolabında oluyor. Kendimden biliyorum, evde ne zaman tatlı olsa buzdolabının kapısını açıp açıp kapatıyorum, bazen dayanamayıp biraz ucundan tırtıklıyorum. En iyisi onları hiç eve sokmamak. Unutmayın, iyi beslenme, iyi alışverişle başlar!


4 yorum:

  1. bende dolabimda beni bastan cikartacak yiyecek bulundurmuyorum :) cunku dedigin gibi, gidip delip dolabi aciyorum :) genelde salatalik, cery domates ve kuru yemisi elimin altinda bulunduruyorum :) tatli krizine karsi kuru hurma, bayiliyorum.. bilgilerin icin cokk tsk :)

    YanıtlaSil
  2. En iyisini yapıyorsun:) Asıl ben teşekkür ederim okuduğun için, her yorumun çok mutlu ediyor beni:)

    YanıtlaSil
  3. light ton balığı, light peynir tarzı şeyler bana biraz saçma geliyor. makinekullanılarak kimyasal arındırma yönetimyle yağdan arındırılmış light ürünleri tüketmek yerine bu tür şeyleri suda süzersen hem yağdan arınmış olur hem de light ürüne göre daha sağlıklı olur.
    light bisküvelere bir şey diyemem tabii. o konuda tek bildiğim olabildiğince lifli bisküvi yemenin faydalı olduğuymuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Modern hayatta maalesef artık her şey kimyasal. Bunlardan korunmak için ben light organik ürünler tüketmeye gayret ediyorum. Biskuvi, ekmek, galeta gibi ürünlerin hepsini lif oranı en yuksekler arasından seçmeliyiz.

      Sil