10 Şubat 2013 Pazar

Pazar/Pazartesi

  
Bu sabah (pazar sabahı) sahilde yürüyüşe çıktım. Bünyem,resmen oksijene açtı. Denizden 
gelen yosun kokusuyla çok keyifli ve huzurlu bir yürüyüş yaptım. Sonradan bastıran yağmur olmasa daha iyi olurdu ama ondan bile ayrı bir keyif aldım. Yürürken insanları izledim bir yandan. Sonra aklıma bir kıyaslama yapmak geldi. Pazar sabahı yürüyüş yapanlar/ pazartesi sabahı yürüyüş yapanlar! 
   Evrensel diyete başlama günü hepimizin bildiği gibi pazartesi. Pazartesi sabahı yürüyüş yapanların sayısı, haftanın diğer günlerine nazaran daha fazladır. Pazara yaklaştıkça yürüyenlerin sayısı azalır. Pazar sabahı sağlıklı yaşama gerçkten gönül veren insanlar yürüyüş yapar. "Bir pazar günüm var, çalışıyorum."diyen insanlar genellikle kendilerini pazar günlerini mükellef kahvaltılarla ödüllendirirler. Pazar tatil günüdür. Yenir, içilir ama hareket edilmez çünkü nasıl olsa bir gün sonra pazartesi geliyor! Yani evrensel diyet günü!
   Pazarla pazartesi arasında sadece bir gün varken, diyet yapanlar için pazartesiden pazara 6 koca gün vardır. Pazar gününe kadar dayanabilmişsen iyisin sen bu diyet işinde. Pazartesi başlayan heyecan, pazara doğru külfet olmaya başlar
     Pazartesi yürüyenler daha çok "ay şekerim çok kilo aldım" deyip göbeğini tutan, salı günü vazgeçenlerdir. Tatil gününü kendi sağlığına ayıramayan insanların günüdür genelde.
   Pazar günü daha çok emekliler yürür. Hayatlarının son virajını sağlıkla geçirmek için yürürler. Belki gençken bu bilince erişmişlerdir belki de hastalıklar başa bela olunca zorunluluktan yürüyorlardır kim bilir?
   Ben bu pazar sabahı yürüyen insanlar değil de yürüyen yaşam tarzlarını gördüm. Hem sabahın köründen hem de yağmurdan üşenmeyen insanlar gördüm. Hayatları, sağlıkları için çabalayan insanlar gördüm. Hadi bugün hayatımızda bir değişiklik yapıp pazartesini beklemeden pazar günü, hemen şimdi başlayalım diyete. Ben zaten her gün diyetteyim. Diyetin anlamı "yememek" olmaktan çıksın bugün bizim için, yaşam tarzı olsun. 

   Mutlu Pazarlar... :) 




4 yorum:

  1. bence insan bu yemek yeme isini diyet degilde yasam tarzi yapmali.. ornek annemin benden daha gazla yag kulandigini kendim yemek yaptiktan sonra gordum.. 0,1% sutun oldugunuda evlendikten sonra ogrendim.. cunku alisverisi annem yapardi.. ondan buna diyet degilde bilincli, saglikli yasamak diyelim.. su spor isini benim sevmem sart, farkindayim.. oysa evmie 10-15 dk yurume mesafesinde bir kucuk göl var ve insanlar etrafinda gezebiliyor, ordeklere yem atabiliyor.. aslinda orda yuruyus yaparak basliyabilirim.. evet pazar gunu basliyorum.. cunku simdi esimin yigenleri bizde misafir, onlarda daha cok avm gezmeyi severler :) sonra spor salonu derken belkide spor yapmak olarak gormem, saglikli bilincli yasam olarak gorurum.. buarada evimdeki baskul bozuldu ama galiba 1-2 kg arasi gitti gibi.. insl artik su 5 rakamlari gorurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsallah görürsün 50lileri:) Bazen baskulun bozulması iyi olabilir verdigini hissediyorsan tartıldıgında ne güzel sürpriz olur. Spor salonunu sevmiyorsan markete bile giderken bir araca binmek yerine yürümek kalori yaktırır. Aslında sporu sadece salonda yaptıgımızla kısıtlamamak lazım günlük hayatta hareketli olmak da spor bir bakıma:)

      Sil
  2. selaamm

    yazdığın herşeyde biraz kendimi buldum...

    beslenme biçimine bayıldım
    harika bir sonuç almazsın.. bana mailini yazar mısın ? diyet kankan olmak isterim! :) önümde verilecek 7 kilo daha kaldı..

    inşallah onları da verip tamamen hafif olacağım :)

    sevgiler!

    YanıtlaSil
  3. Selam:)

    Tabii yazarım mail adresim: hergundiyetteolankadinlar@gmail.com. İstediğin zaman yazabilirsin. Aklına takılan bir şey ya da diyet kötü gittiğinde motivasyona ihtiyacın olursa elimden geldiği kadar yardım etmek isterim. Yasasın yeni bir diyet kankam oldu:)

    İnşallah 7 kiloyu da verip istediğin vücuda sahip olursun, başarılar dilerim:)

    YanıtlaSil