1 Şubat 2013 Cuma

Bugün Neler Yedim?

Gün içinde nasıl beslendiğim bana sık sık gelen sorulardan biri. Ben de bugün kendi kendimin paparazisi oldum ve yediklerimi, içtiklerimi sizler için çektim. Sonuçta bol fotoğraflı bir post hazırladım kafanızdaki soruları biraz cevaplandırabilmek adına:)

Saat: 9.15 Günaydın!! Tatildeyim diye biraz fazla uyuyorum okul zamanı yedide uyanıyordum. Sabah ilk iş tartıldım. Dün biraz tatlıları kaçırmıştım hemen tartıya +700 gr olarak yansımış.Sabah sabah pek de iyi bir başlangıç olmadı bu! İki büyük bardak suyla tiroid ilacımı içtim. Yarım saat bişey yemem yasak.

9.45: Bugün vücudum biraz şiş gibi. Vücudumun su topladığını düşünüyorum. Hemen elmalı, limonlu, maydanozlu ılık su içtim. Bu hem daha uzun süre tok kalmanızı hem de maydanoz sayesinde vücudunuzdaki şişlikten kurtulmanızı sağlıyor.


Saat 10 gibi anca kahvaltımı edebildim. Normalde uyandığımda çok aç oluyorum ama bugün çok aç uyanmadım. Bugün uyanmam zaman aldı biraz. Sabah sabah keyif yaptım. Kahvaltı olarak probiyotik yoğurt, yeşil elma, yaban mersini ve keten tohumundan oluşan bir yiyecek hazırladım kendime.


Saat 12 de evden çıkarken bir yeşil elma yedim. 2 yarım cevizle birlikte. Saat 1de sporda olacağım. Bir kaç işim vardı halletmem gereken, evden erken çıktım.

12.30: Eyvah! Spor öncesi kahvemi unuttum. Spordan önce içilen kahve, metabolizmanızı hızlandırarak daha fazla kalori yakmanızı sağlıyor. Spordan önce kahve içerseniz fazla terlediğinizi fark edeceksiniz. Benim tercihim Doppio Espresso


Kahvemi de içtiğime göre artık spora gidebilirim.


15.00: Yaklaşık 1,5 saatlik spordan çıktığımda çok acıkmıştım. Yanımda hep kuru meyve taşıyorum. Birkaç çekirdekli siyah kuru üzüm yedim. Öğle yemeği için arkadaşlarımla sözleşmiştim. Hemen yanlarına gittim. Dışarıda yemek seçimi bazen zor olabiliyor. Normalde kırmızı eti pek tercih etmem ama canım köfte istedi bugün. Normalde 3 köfte yiyorum ama köfteler mi küçüktü ben mi çok açtım anlamadım hepsi bitti. Salatayla birlikte. Yanında patates kızartması geliyormuş. Onu arkadaşlarıma verdim yemeyeyim diye ama yaklaşık 10 tane aldım içinden. Yemeğin yanında meşrubat içmeyi tercih etmiyorum.Gazlı içecekler mideme dokunuyor. Bu yüzden sadece su içiyorum.



17.00: İşte en çok acıktığım zaman! Bir avuç kuruyemiş yanında küçük taneli kuru meyvelerden oluşan(gojiberry, yabanmersini,altın çilek, kuru üzüm) ara öğünümü yedim. Fotoğraf çekmek sonradan aklıma geldi meyveleri neredeyse bitirmişim. Kuruyemiş yerken 5 taneden fazla yememeye dikkat etmek gerekiyor. 1 fındık ya da badem yaklaşık 10 kalori.


18.30: Akşam yediden önce mutlaka akşam yemeğimi yemiş oluyorum. Bugün öğle yemeğinde doymak bilmediğim için pek acıkmadım. Annem sağ olsun benim için mükemmel bir salata hazırlamış. Kırmızı biber, maydanoz, dereotu, salatalık, domates,nar ekşisi ve mercimekten oluşuyor. Üzerine de yumurta koymuş. Öğlen yemeğinde protein aldığım için yumurtaları yemedim. Salatadan da birkaç kaşık aldım. Aslında buna salata demek biraz haksızlık. Kendi başına bir yemek. Hem de vitamin deposu, yağlara düşman bir yemek. Bir çatal, sarımsaklı,cevizli yağsız pazının tadına baktım. Pazı, ıspanak, maydanoz gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler en büyük yardımcılarımız. Bol bol kullanmalıyız sofralarımızda. Annem bu kadar diyet yemek yapmaya daha fazla dayanamamış olacak ki bir de kabak tatlısı yapmış. En dayanamadığım şeylerden biri. Bir çatal da ondan alıp koşarak uzaklaştım mutfaktan. Kabak tatlısıyla aynı ortamda bulunmamız sporda 1,5 saat ter dökmüş olamamı mahvedebilirdi. Kabak tatlısının fotoğrafını kimsenin aklını çelmesin diye koymuyorum :)


20.00: Aslında acıkmadım ama canım bir şeyler yemek istedi. Yarım ayva yedim. Ayva çok lifli bir meyve. Bağırsakların çalışmasına yardımcı oluyor. Sonra da kendime bir sütlü kahve yaptım. Meyvelerin yanında süt ürünleri ya da kuruyemiş yenmesi tavsiye ediliyor. Daha uzun süre tok tutuyormuş. Böylece günlük yemek serüvenim burada bitmiş oldu. Yazarken bugün hiç yeşil çay içmediğimi farkettim. Hemen kendime yapmaya gidiyorum. Bu saatten sonra sadece çay, kahve, yeşil çay ve tabiki vazgeçilmez olarak su içiyorum. Bir şey yemiyorum. Her gün mutlaka en az 2 litre su içmek gerekiyor. Size de yazımı okuduktan sonra kendinize güzel bir yeşil çay yapmanızı öneririm:)


Bu yazımda genel olarak bir gün içinde neler yediğimden bahsettim. Tabii her gün aynı olmuyor. Gördüğünüz gibi benim de kaçamaklarım oluyor. Birazcık kaçırdığınız için dünyaya küsüp diyeti bırakmak bana hep bir atasözünü hatırlatıyor: Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış. Kendinize kızıp diyeti bırakırsanız, sadece kendinizi boş yere mutsuz edip cezalandırmış olursunuz.

Bugünüme konuk olduğunuz için teşekkür ederim:)

2 yorum:

  1. o tatlılar yokmu tatlılar, insana hayati zorlastırıyor :) ya ben sadece limonlu su iciyorum bundan sonra arada maydanozda koymam gerekiyormus demekki ;) bende aksam eve geldigimde gun icinde yesil cay icmediysem eger uyumadan once mutlaka iciyorum.. yine faydali bilgiler verdin cook tsk..

    YanıtlaSil
  2. Tatlılar diyeti çok zorlaştırıyor:) maydanoz koyuyorum ben vucuttaki şişkinliği atıyor ama şart değil tabi tadını beğenmezsen koymayabilirsin. Hem limondan ve maydanozdan c vitamini almış oluyor vücut sabah sabah böylece gün içinde hastalıklara daha dirençli oluyor bünye:)

    YanıtlaSil