13 Şubat 2013 Çarşamba

Biri Kuruyemiş Mi Dedi?

Kuruyemiş, kuru meyve sevgimi her fırsatta dile getiriyorum. Ne zaman bir kuruyemişçi, aktar görsem kendimi kasada bir sürü şey almış halde buluyorum. En son kendimi İstinye Park Malatya Pazarı'nda işte bu şekilde buldum. Bir tanecik arkadaşım Deniz'in objektifinden kuruyemiş alışverişim:)

Peki neler aldım? Evde fındığım, bademim, cevizim vardı. Değişik ne bulabilirim diye bakınıyordum bir de ne göreyim? Elma cipsi! "Elma ve cips mi nasıl yani?" dedim ve hoop sepete. Tam çıtır çıtır cips değil ama doğal elma kurusuymuş. Tadı benim hoşuma gitti. Adı da çok havalı olmuş, fotoğrafını çekip arkadaşlarıma "Bakın, ben cips yiyorum hehehehe" gibi ezik mesajlar attım. Psikolojik olarak güzel bir cips yemiş oldum, yoksa diğerlerini yemem ne onlar öyle yağlı yağlı, sivilce ve göbek kaynağı!




Bir de ara öğünlerde ne yiyeceğini bilemeyenlere, benim bir şeyler yiyecek vaktim yok işteyim ya da okuldayım gibi mazeret sahiplerine göre bir şey buldum. "Yanıma ne alsam bilmiyorum ki!" ya da " beslenme çantası hazırlar gibi ben her gün uğraşamam çantaya bir şeyler koymaya" diyenlere ama yine de kilo vermeyi düşünenlere yardımcı olabilecek pratik bir fikir. Adı: Beslenme Saati. İçinde kuru üzüm, kuru kayısı ve ceviz var. En sevdiklerim! Bu minik paket bizi açlık krizlerinden koruyabilir. Kendi beslenme çantasını hazırlamaya üşenmeyenler hatta benim gibi bundan zevk alanlar kendi atıştırmalarını, sevdikleri ürünleri tercih ederek değişik kombinasyonlarla yapabilirler.

2 yorum:

  1. kuru yemisi bende cook seviyorum.. eskiden cantamda cikolata, seker vardi artik findik, badem ve leblebi :) elma hep vardi ve var.. ufff ya ne guzel kilo vermistim, 1 hafta yigenlerim bize geldi, hayatim maf oldu :( ne kadar dikay etiysemde kacti.. bugünde ailecek kahvalti.. yarin tam gaz saglikli beslenmeye devam.. ve havalar masallah o kadar guzelki, yurumek istiyorum.. bugun yuruyus yaptim bundan sonra tam gaz devam :) yeni blog yazilarinada devam dimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Misafirler diyetlerin düşmanı ama yapacak bir şey yok onlarsız da olmuyor:) bizim burada hava buz gibi giderek daha da soğuyor. Bu aralar biraz tembelleştim yazamadım, hemen geliyor yeni yazılar:)

      Sil