27 Ocak 2013 Pazar

Tatil Günlüğüm

   Tatile girdiğimden beri yaşam alanım spor salonu ve evden ibaret. Kendimi biraz boş hissediyorum ama bu hafta 6 gün spora gittim, kamp hayatım başarıyla devam ediyor. Hafif hafif sıkılaşıyorum. Araştırma yapmaya çalışıyorum bol bol blog için. Çılgınca Hay Day oynuyorum tabii o ayrı:) Normalde oyun oynamayı sevmem ama bağımlılık oldu sanırım. Beslenmeme dikkat ediyorum ama insan evde oturunca ister istemez kaçırıyor,hadi hepimiz itiraf edelim.
   Hava da soğuyor, bu soğuk havalar benim yaşam standartlarımı çok düşürüyor bence ben Brezilya'ya taşınmalıyım. İnanılmaz bir Brezilya sevgim var ama Fransa'yı kimselerle aldatamam o çok ayrı, Fransa'da Brezilya havası olsa ne güzel olurdu. ( Oldu Tansu'cuğum, neyin kafasını yaşıyorum acaba, yine nereden geldim ben Fransa'ya!?)
    Simge Çıtak'ın Dönüşüm Diyeti kitabını aldım. Ben çok beğendim. Söyledikleri benim yaptıklarıma benziyor. Ben "her gün nutellalı krep yiyerek zayıfladım." dediğimde kimse inanmıyordu ama öyle:) Yolunuz Paris'e düşerse, tatilinizi nutellalı krep yemeden sonlandırmayın derim. Özellikle sokakta yapılanlar daha lezzetliydi bence. Önemli olan hangi besin grubundan ne kadar hakkınızolduğunu tespit etmek. Örneğin bir porsiyon sütlaç, 1/2 süt, 1 ekmek ve 1 meyve hakkına denk geliyormuş. Sütlaç yediğinizde günlük almanız gereken her besin grubu hakkından bu miktarda düşüyorsunuz. Böylece kendi listenizi siz yaratıyorsunuz.
    Benim kişiliğime bu tarz bir diyet daha uygun. Ben maalesef önüme konan diyetleri uygulayamıyorum. Üzerimde bir kısıtlama olunca canım inadına daha çok yasak listesindeki besinleri istiyor. Benim kendime yarattığım beslenme düzeniyle Simge Çıtak'ınki uyuyor. Yazım dili de çok güzel ben kitabı beğendim, tavsiye ederim.
   Bunun dışında değişik çaylar deniyorum. Eski zamanlarda yaşıyor olsaydık mahallenin yaşlı şifacı teyzesi olurdum büyük ihtimalle. Ortaçağda da belki bir cadı:) çaylarımı geliştirdikten sonra tariflerini sizlerle paylaşacağım. Şimdilik benden bu kadar, kendinize çok iyi bakın. :)


Blog yazmanın en keyifli yanı, koşulları sizin belirlemeniz. Yanımda çayım, suyum ve kitaplarımla yeni diyet tüyoları bulup önce kendi üzerimde deneyip sonra sizlere aktarma peşindeyim :)



            Bitki çayı denemelerim...Ne bulduysam doldurdum ama oldukça idrar söktürücü bir çay oldu. Alttaki fotoğrafta ise bir başka denemem var. Kendime yeterince büyük bir demlik bulamadığım için tencereyle idare ediyorum, pek estetik olmadı en yakın zamanda kendime güzel bir demlik almalıyım.:) Yanındaki tencerede yoğurt olmak üzere süt kaynıyor.


5 yorum:

  1. vallah sana su soguk konusunda katiliyorum.. sogu hic ama hic sevmem.. ve hava soguk olunca insan evdede olunca gidip gelip biseyler yiyorsun ve durduk yerde aklina biseyler geliyor en azindan benim ;) ya ben dezavantajim kendi dukkanimiz yani fastfood dukanimiz var, ilk zamanlarda ordan biseyler yiyorduk.. arada sagolsun annem ev yemegi yolardi.. ama artik dukkanimizdan yememye dikkat ediyoruz, yersekde kendimiz biseyler yapiyoruz.. ve artik evde yemek yapip goturuyorum.. allahtan orda salta varda cook acikirsam canim biseyler isterse salatayla kandiriyorum kendimi ;) yada cay kahveyle :) buarada burda ismim sultan :)

    YanıtlaSil
  2. Fast food dükkanında kilo vermek de cidden zor :) Kolay gelsin. Soğuk olunca insan vücudu doğal olarak üşümesin diye yağ depolamaya başlıyor. Azıcık soğuğu görünce vücudumuz hemen kutup ayısı olmaya çalışıyor:) Salata çok güzel bir seçim. Çok memnun oldum tanıştığımıza artık arkadaş olduk bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bencede artik arkadas olduk ;) bende cok memnun oldum tanistigimiza.. evet kilo vermesi zor oluyor ama artik orayi meyve sebze ile dolduruyorum ;) friteuseden cikan hic birsey yemiyorum.. Daha bilincli beslenmeye calisiyorum ki yasam tarzim olsun ve ilerde cocuklarim saglikli beslenmeye kucuklukten ogrensin ;)

      Sil
    2. Kesinlikle çocukluktan yetiştirmek çok önemli. Ben hayatım boyunca hep şişmandım bebekken de dahil olmak üzere. En son şimdiki kilomda olduğumda ilkokul 5. Sınıftaydım. Yuvarlanıyordum:) benim ailem de kilolu, annem çok güzel yemek yapar sonuc olarak ben minik bir obezdim. Küçükken sevimşi sevimli "tontiş" deniyor ama ilkokul ve sonrasında "şişko" denmeye başlanınca psikoloji de giderek zarar görüyor hele bir de ergenlik işin içine girince çok fena:)

      Sil
  3. bizdede annem ve babam kilolu.. ama zamaninda annemde babamda incecikti.. malesef yanlis beslenme ve spor yapmamak onlari bu hale getirdi.. ve biz türklerin beslenme anlayisi cok farkli.. aksam etli yemek ve yaninda karbonhidrat olmadan doymayiz.. halbuki yiyorsan onlari ögleb ye aksamda hafif biseyler ye.. insallah biz cocuklarimiza saglikli beslenmeyi ogretebiliriz.. aynen annemde cok guzel yemek yapar :(

    YanıtlaSil