31 Aralık 2013 Salı

Herkese mutlu yıllar!

   Yılbaşı demek, sevdiklerinizle yenilen yemek, eğlence, parti demek. Benim içinse sadece sevdiklerimizle yemek bölümü geçerli. Anneden vetom var, yılbaşlarında ailece olunur, yemek yenip tombala oynanır. Çok klasik kutlarız yılbaşlarını, çok da önem verdiğim bir gün değil açıkcası ama heryerin ışıl ışıl olmasını ve kırmızı-beyaz noel baba ve geyik figurlerini çok seviyorum. Kısacası yılbaşı konseptini seviyorum ama günün kendisinden pek haz etmiyorum. 
   Yılbaşını asıl sevmeme nedenim, çok fazla yemek yeniyor olması. Herkes yılbaşı diye mezeleri, hindileri, yılbaşı pastasını, kurabiyeleri, kuruyemişleri, içkileri bir güzel mideye indiriyor. Öncelikle şuna bir açıklık getirelim: ben eski bir obezim. Yani gözümün önünde yemek olursa canım istiyor! Kendimi de yılbaşı akşamı odama kapatamayacağıma göre zor anlar yaşıyorum. Bakalım bu yılbaşında neler olacak?
  Bu yılbaşı için annem hindi yapıyor. Kendime biraz sebze haşlayıp, biraz da hindinin göğüs tarafından alırsam yemek bölümünü halledebiliriz. Asıl sorun, yemek sonrası pasta ve kuruyemiş bölümünde. Onlar için henüz bir plan yapmadım, akışına bırakmayı düşünüyorum. Ben en iyisi yarın sabah erkenden çıkıp bir güzel yürüyüşümü yapayım. Hem yemek keyfinden hem de zayıflama planımızdan taviz vermemek için yürüyüş şart.

Herkese çok mutlu, sağlıklı, huzurlu, başarılı, aşk dolu bir yıl dilerim! İyi yıllar, hoş geldin 2014 :) 

                  
                                                   Geçen yılki yılbaşı pastamız 

2 yorum:

  1. İyi yıllar canım ne güzel anlatmışsın görünce istiyor insanın canı...bir yıl bitti diye onca şeyi yiyip içmeye hiç anlam veremiyorum ben de, midemizin günahı ne değil mi ama :)
    evergreen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel olarak özel günlerde yemek olayını biraz abartıyoruz. Bu yılbaşını az kaçamakla kurtarırsak iyi:) Sonucta yılda sadece bir gün, biraz da keyfini çıkarmak lazım değil mi ama:)

      Sil