3 Ağustos 2013 Cumartesi

3- Nice'den Bildiriyorum: Fransız Kadınlar neden zayıf?

   Bu 3. Nice bildirimi, "Fransız Kadınlar Neden Zayıf?" yazılarımın sonuncusu.

   Fransız kadınlar, bakımlarına ve keyiflerine oldukça düşkünler. Kozmetiğin ve modanın merkezi olan bu ülkede, herkes gerçekten çok şık. Gözüme özellikle çarpanlar ise, şapkaları ve şıklıklarıyla film yıldızlarına taş çıkaran yaşlı hanımlar. İçimden " sizin yaşınızda, inşallah sizin gibi olurum" diye geçirdim. Sadece şıklık da değil. Sağlıkları da oldukça yerindeydi gördüğüm 80'lik genç kızların. Hayattan keyif almayı biliyorlar bence. Mesela kruvasan yediklerinde oturup pişman olmuyorlar. Buradan konumuzla ilgili çıkarabileceğimiz sonuç: Yediklerinden keyif alıyorlar. 


                        
   
                             

   Fransa'da insanlar fark etmeden spor yapıyorlar. Ülkemizde maalesef yollar yürümeye çok müsait değil. Özellikle ana yolların etrafındaysanız, o yolları ancak arabayla geçebiliyorsunuz. Tabii çok güzel yürüyüş yolları da var, hakkını da vermek lazım. Fransa'da insanlar için yürüyüş ve bisiklet, spor olarak değil ulaşım olarak görülüyor. Sadece Fransa'da değil, çoğu Avrupa ülkesinde bisiklet sıkça kullanılıyor. Artı olarak spor salonlarına gidenler de tabii vardır ama genel olarak baktığımızda, insanlar fark etmeden  her gün yüzlerce kalori yakıyor. Biz, spor yapmak için yok spor ayakkabı, yok eşofman diye özenip ardından kımıldamay üşenirken, onlar yaşamları gereği fark etmeden kardiyo egzersizlerini yapıyorlar. Benim evim ve sehir merkezi arası yaklaşık 25 dakikalık yürüyüş mesafesiydi. Her gün bir sabah bir de akşam gidiş-dönüş yaklaşık 2 saat ediyordu. Tabii merkez içinde ya da gittiğim yerdeki yürüyüşleri de katınca bir krebin günahı olmaz herhalde:) Sonuç: Fark etmeden, hareketli bir yaşam sürdürüyorlar. 

       
                                  

                                         


   Fransız kadınlar, genetik olarak bizim gibi Akdeniz kadınlarına pek benzemiyorlar. Basenli, etine dolgun Türk kadının aksine daha ince yapılı vücutları var. Bu genetik faktörlerin üzerine alışkanlıkları da eklenince, muhteşem pastane ürünleri ve meşhur makaronlarına rağmen ince kalmayı sürdürüyorlar.



2 yorum:

  1. Uzun süredir yazmıyorsun, bekliyoruz yazılarını.

    YanıtlaSil
  2. Tatildeydim, döndüm. Artık çok daha düzenli yazacağım, söz :)

    YanıtlaSil