11 Haziran 2015 Perşembe

Aldığın Pudranın İlk Gün Kırılması

Akademik dönem benim için oldukça stresli geçti. Suratımda minik minik bazen de büyük sivilceler oluyor. Çıkanlara hemen operatör doktor rolüne girip operasyon hazırlıyorum ( Ha bir de iyi bir şey yapıyormuşsun gibi anlat aferin sana Tansu!) ve evet maalesef bu yüzden cildimde çok yoğun olmayan sivilce lekeleri ve güneşten oluşan çillerim var. Çillerimi aslında seviyorum onları kapatmak gibi bir niyetim yok. Fondöten kullanmayı sevmiyorum, hem de cildim fondöten konusunda çok hassas hemen sivilcelenebiliyorum. Bu yüzden yüzümdeki kusurları kapatma amacıyla hafif kapatıcı ama yoğun olmayan pudra arayışına girmiştim. Sadık bir MAC kullanıcısı olarak ilk durağım yine orası oldu.



Evde Rimmel'in Stay Matte pudrasının transparan olanı vardı. Ondan oldukça memnunum ve kullanmaya devam ediyorum. Fiyat -kalite oranının çok iyi olduğunu düşünüyorum. Stay Matte oldukça ince yapılı ve kapatıcılığı olmayan bir pudra. Makyajımı sabitlemek ve parlamamak amacıyla kullanıyorum. MAC'tense Mineralize Skinfinish Natural serisinden Medium Plus olanı aldım. Aldığım ilk gün makyaj çantama özenle yerleştirdikten sonra çantamın fermuarını tam kapatmamam sebebiyle yere düşüp pudra kısmının parçalara ayrılması benim için çok üzücü oldu. Hatta Dram! Fotoğrafını çekmek için dizime koyduğum anda hemen tozlar pijamama düştü. Ayrıca MAC'ın yeni ambalajlarını pek sevemedim. En kısa zamanda kırılan pudraları yeniden şekillendirmek alkolle press yöntemini deneyeceğim. Şu anda pudra kısmı parça pincik olduğu için fırçayla çok ziyan etmeden hafif hafif sürmeye çalışıyorum. Şimdilik isteklerimi karşılıyor. Doğal bir bitişi var. Çok kapatıcı değil, ben kapatmak istediğim leke ya da sivilcelerimi kapatıcılığı yoğun bir concelaer'la kapatıp pudrayı öyle uyguluyorum.



Parçalanan pudram çok ziyan olmasın diye aldığımda üzerinde bulunan plastik koruyucu atmadım, onunla idare etmeye çalışıyorum.

Yukarıdaki fotoğraf yerdekiler: ipad kılıfı, şarj aleti  ve hard disk. Fotoğrafı çektiğimde bir pazar günüydü ve ben pazar günleri evde Bihter Ziyagil gibi değil, pijamalarımla Tansu gibi oturuyorum. Belki neden pijamalı koydu acaba diye düşünenler olabilir, tabii bloga koyduğum fotoğraflarda daha düzgün, güzel olduklarımı koymaya çalışıyorum ve renkleriyle bazen oynuyorum ama kişiliğim gereği rahat bir insanım. Pijamalara bayılırım, güzel pijamalar giyince mutlu oluyorum.

Son olarak önemli hatırlatma: Siz siz olun makyaj çantanızın fermuarını iyi kontrol edin! İmza : Bir Dost


2 yorum:

  1. Aynısını geçen günlerde ben de yaşadım. İndirimde kullandığım pudra denk gelmesine rağmen, daha çok var deyip almamıştım. Sonra makyaj çantamdan düşmesiyle olanlar oldu tabii. Kutusunda kalsaydı alkolle press yöntemi iyi olabilirmiş.

    YanıtlaSil