16 Nisan 2013 Salı

Diyette İlk Üç Gün Raporu

Şimdi bu başlığımı okuyan arkadaşlarım, yakınlarım " sen ne zaman çıkmıştın ki diyetten zaten?" diye sorabilirler. Ben normal yaşamımı sürdürüyordum, hamburger yememek diyette olmak demek değildir. Bundan sonraki hayatımda hamburgere zaten yer yok. Bildiğiniz gibi cuma günü diyetisyene başladım. Herkes gider mersine, ben gidiyorum tersine :) Kiloyu korumak daha zor. Bünyelerimiz kilo almaya çok meyilli, kilo verme konusunda iyiydim ama tutma konusunu pek beceremiyorum. Ya artıyor ya da azalıyor. Artmaya başlayınca emeklerimin boşa gitmesini istemedim. "Battı balık yan gider." Demek yasak!!

Kendi diyetini yaratmış ve buna alışmış biri için belli bir reçeteye bağlı kalmak zormuş. Genel olarak diyet listem benim yediklerime paralel, o yüzden çok zorlanmıyorum. Hiç açlık hissetmiyorum, eskiden yediğimin 3 katı yiyorum sanırım.

Cuma diyetisyende tartılmıştım. Haftaya kadar tartılmayacağım demiştim ama pazar günü tartıldım(aramızda kalsın:)) Ama 3 gündür tartılmıyorum. Bu benim için önemli bir adım.

Yemek sırasında ve sonrasında su içmek gerçekten beni çok şişiriyormuş onu fark ettim. Yemeklerden sonra karnım hamile gibi çıkıyordu.(İçersen yemekten sonra yarım litre suyu çıkar tabii!) Yemekten hemen sonra su,çay, kahve içmiyorum. Gerçekten çok rahatladım.

Klasik bir diyet listem var aslında. Öğlen et,tavuk, balık yiyorum. Akşam da sebze. Sabah,öğlen 2 şer, akşam 1 dilim ekmek hakkım var. Hiç yemediğim kadar ekmek yiyorum. Şimdilik her şey yolunda:)


Bugünkü öğle yemeğim ton balığıydı.

3 yorum:

  1. peki yemek sirasinda ve sonra su icmemeyi nasil basardin?? iki gundur bu yuzden iskence cekiyorum ama ilerleme cok cok az :( meger annem bilmedende olsa sofraya su getirmezdi, babamda bu duruma kizardi :) meger kadin dogru olani yaparmis :)

    YanıtlaSil
  2. Yemekten önce içiyorum, sofraya oturmadan önce. Bütün öğünlerimde yoğurt var. Yogurt ya da ayran, cacık olunca yemek sırasında suya çok fazla ihtiyaç duymadım.

    YanıtlaSil
  3. peki su bilgi dogrumu? yemek yemeden yarin saat once su icmek gerek.. yani daha sonra icemek gerek.. tsk :)

    YanıtlaSil