22 Aralık 2012 Cumartesi

Mucize bitki: Yeşilçay

   Günde en az 1 bardak yeşilçay içmek metabolizmayı hızlandırır diyorlar. Ben de her gün düzenli olarak içiyorum.  Örneğin Starbucks'a gidiyorsak, kahve seçimizi genelde kremalı, şuruplu, karamel soslu vs. gibi ağır içeceklerden yana kullanırız? Neden mi? 1. Tadı daha güzel. 2. Görünümü daha havalı. Gerçekten hayatımızın her noktasında sırf görünümü güzel diye bize zararlı olan seçeneklere yönelebiliyoruz.(Bunu insanların sevgililerini aldatmalarına bile bağlardım da,"Tansu kendine gel yeşilçaydan girdin nerelere geldin zaten kes artık" diyerek kendimi durdurdum:)) Amaaa bizler, diyetimizi hayat tarzımız haline getirmiş insanlar için onlar bir seçenek dahi olmamalılar. Bir büyük white chocolate mocha 600 kalori!!!
   Yeşilçay hem metabolizmamız için iyi ve kalorisiz, hem de diğer içeceklerle karşılaştırdığımızda daha ucuz.(Bugün cimriliğim üstümde biraz, öğrenciyiz biz).
    Yeşilçay sağlıklı yaşamın sembollerinden biri bence. Bilimsel olarak kansere karşı korucu etkisi, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakıcı etkisi kanıtlanmış. Başka ne olsun?  İnsanlar zayıflama ilaçlarına tonla para vereceklerine hergün düzenli olarak yeşilçay içseler daha sağlıklı bir iş yapmış olurlar.
   Şimdi kızlar, kendimize güzel bir yeşilçay demleyip akşamın keyfini çıkarabiliriz. Özellikle tarçınlı benim çok hoşuma gidiyor. Yaseminli yeşilçay ise sakinleşmeye ihtiyacımız olduğu zamanlar için birebir. Liptonun chai'li yeşilçayını tercih ediyorum. Chai'de metabolizmayı hızlandıran baharatlardan zencefil, tarçın,karabiber,kakule gibi baharatlar var. Yeşilçaysız olarak sadece chai çayı ya da chaiyi sütle karıştırıp da yapabilirsiniz. Chaideki güçlü baharatlar, sütle karışınca biraz daha yumuşak bit tat alıyor.


2 yorum:

  1. çok haklısın, kendimizi kandırıyoruz havalı starbucks içecekleriyle. ben de fırsat buldukça evde kendime yeşil çay yapıyorum. Sadece kızlara değil erkeklere de yeşil çay öner Tansuuuu :)

    YanıtlaSil
  2. Herkese öneriyorum yeşilçay:) benim önermem önemli değil ama uzmanlar da öneriyor. İsimden kaynaklanan bir cinsiyet ayrımı var gibi görünüyor ama içerikte bir fark yok:) diyet yapan herkesi bloguma bekliyorum .

    YanıtlaSil