31 Ekim 2012 Çarşamba

En büyük yardımcı: Kahve!

   Dünkü yazımda, diyetteki en büyük yardımcımı açıklayacağımı söylemiştim. Zamanı geldi: Benim en büyük yardımcım KAHVE idi :) Acıktığım zaman ya da alışkanlıktan bir şeyler atıştırmak istediğimde ağzım boş kalmasın diye kahve içiyordum. Sonuçta hiçbir başarı tesadüf değildir,ben de ağzım boş duramadığı için obezdim :)
    Fransa'da yürüyüşlerin ardından bol kalorili meşrubatlar yerine  şekersiz espresso ya da yağsız sütlü nescafe içiyordum. Tabii krema, şeker, şekerli şuruplar yok! Latte, Türk kahvesi,espresso, americano, filtre kahve içebileceğimiz masum kahveler. Bir de mocha, frappacino vs. gibi kremalı, şekerli içecekler var ki orta boyu 600 kalori. Onu içeceğime hamburger yerim daha iyi.
   Doymadığınız zaman, arkadaşla toplantılarında, ders çalışırken kahve en iyi seçenek bence. Üstelik metabolizmayı da hızlandırıyor. Spordan yarım saat önce içerseniz, çok daha fazla terlediğinizi hissedeceksiniz.
   Ancak her şeyde olduğu gibi, kahve de bazen bazı insanlardan yan etki yapabiliyor. Fazlası çarpıntı, mide yanması yapabilir. Günde 2-3 taneden fazla içmemek lazım. Yanında su tüketmek, kahvenin vücuttan su atıcı özelliğini dengelemek açısından önemli. Bir de kahveyi keyifle, güzel bir sunumla içmek lazım. Kahvenizi şekersiz içiyorsanız, küçük bir kurabiye ya da lokum eşliğinde keyifle yudumlayabilirsiniz.


Bu keyifli fotoğraf, canım arkadaşım Deniz'e ait. Huzurunuzda ona çok teşekkür ediyorum:)

2 yorum:

  1. Tansu;
    mevsimlerdenroma.blogspot.com sitesine de bak lutfen. Yazari cok faydali bilgiler ve beslenme listeleri veriyor. Seninki gibi cok guzel zayiflama hikayeleri de var. Okudukca gaza geliyor insan, hosuna gidebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim onerin icin, hemen bakiyorum:)

      Sil