26 Ağustos 2013 Pazartesi

Her Şeyin Başı Sağlık

   Uzun zamandır son kalan kilolarımla boğuşuyorum. Verdiklerimin de az bir bölümünü geri aldım. Arada bir olan kaçaklarım dışında beslenmem iyi, sporumu da yapıyorum peki neden olmuyor?!
   Tam yavaş yavaş motivasyonum düşmeye başlamışken doktorum " hormonlarını ve insülin direncini kontrol edelim." dedi. Sanırım 2 yıl önce kurtulduğumu sandığım insülin direncim yine hortladı. Hormonlarım dengesizleşti bu ara. Kan tahlili yaptıracağım. 
   Kilo almak sadece hamburgerle olmaz. Yemeden de, hormonlarda anormallikler olursa kilo alabilir insan. Normalde bizim için çalışması gereken hormonlarımız gereğinden az çalışıp tembellik yaparsa, vücut da yediklerini eritme konusunda tembel oluyor ve hooop göbekte yağ biriktiriyor. Bazı fiziksel değişikliklerimiz motivasyonumuzu bozmadan, biz onları keşfedip düzeltelim ki pes edip her pazartesi yeni bir diyete girmek zorunda kalmayalım. 
   Sonuç olarak, kilo vermek, vücudun doğru çalışmasıyla çok bağlantılı. Sağlıklı ve kolay kilo verebilmeniz için sağlık kontrollerinizi aksatmayın :) 

2 yorum:

  1. Merhaba inusilin direnci tek olarak var olan bir hastalık mı yoksa polikistik over gibi bir rahatsızlığa bağlı olarak mı ortaya çıktı.bu direnc var mı diye ben de test yaptırmak istemiştim ama cok zor olduğunu soylemislerdi

    YanıtlaSil
  2. ne hormonlarına bakıyorlar acaba?

    YanıtlaSil