12 Temmuz 2013 Cuma

1- Nice'den Bildiriyorum: Fransız Kadınlar neden zayıf ?

   Bildiğiniz gibi 2 gün önce gelecek yazılarımın ne üzerine olacağını belirtmiştim. Çok güzel geri bildirimler aldım. Sanırım benim gibi herkes bu konuyu merak ediyormuş :) Haydi başlayalım.

   Öncelikle Paris'te ve Nice'de musluk suları içilebiliyor. Bu sebeple bir restoranda gittiğinizde size sürahiyle su getiriyorlar. Musluk sularının tadı hiç fena değil hatta bizim içme sularına yakın. Buradaki şişe suların tadı ise bizim musluk sularına benziyor. Bu işte bir terslik olmalı :). Keşke bizim de çeşme sularımız içilebilir olsa. Varmamız gereken sonuç: ÇOK SU İÇİYORLAR!!

   Burada insanlar genelde yürüyor. Topla taşıma olarak en çok kullanılan araç: tramvay. Hayat, tramvayın etrafında kurulmuş diyebilirim. Hele yurdunuz, benimki gibi Allah'ın unuttuğu bir yerdeyse tramvay hayat kurtarıyor. Neyseki pazar günü taşınıyorum. Biraz daha yakına ama yine 15 dakika yürüme mesafem var her sabah okula. Yürümek iyidir Tansuş, yürü. Hele gezi turlarına rehberlik eden bir kız var ki hangi turuna katılsam odaya döndüğüm gibi yorgunluktan uyuyakalıyorum. Her gezide de "bunlar tabii et tutmaz!" diye düşünüyorum içimden, dilim yarım metre dışarı çıkmışken. Sonuç: Bizim gibi en kısa mesafelere bile araç kullanmıyorlar, YÜRÜYORLAR!

Buraya kadarki bölüm zaten bildiğimiz şeylerdi. Biraz yemek alışkanlıklarını da inceleme şansım oldu. Sabah kruvasan, portakal suyu ve kahveyle başlıyorlar. Bu nokta da asıl bahsetmek istediğim şey, kahve. Burada çok kahve içiyorlar. Bizde kahve keyif içeceğidir. Genel olarak kahvaltıda, sohbette çay içeriz. Burada çay yerine kahve içiyorlar ki kahvenin metabolizma hızlandırıcı etkisi zaten uzmanlarca kanıtlanmış. Metabolizma hızlandıralım derken çarpıntı kurbanı olmayalım tabii. Dikkat etmekte fayda var. Sonuç: KAHVE İÇİYORLAR!

NOT: Hala fotoğraf yüklemekle ilgili sorunumu çözemedim. Kablosuz internetim olmadığı için kabloluyla bağlanıyorum. Ama fotoğraflarım telefonuma olduğu için wifi olmayınca aktaramıyorum. İlk post fotoğrafsız oldu. Bir sonraki postta yeme alışkanlıklarından bahsedeceğim gördüğüm kadarıyla, takipte kalın :)

2 yorum:

  1. tansucum, su gercekten cook faydali, o kadarki 1,5 yildir, mustubat icmemeye ozen gosteriyorum, ayda yilda bir.. ve inan ilk farki selulutlerde gordum :) sanki azaldi gibi :)) ve su ve ayran haric bence hicbirsey susuzlugu dindirmiyor :)) yeme aliskinliklari merak ediyorum :)) vee son zamanlarda bi 2-3 kg gitti sanirim :) malum tarti yok ama kiyafettem ve aynadan gorundugu kadariyla :)) bakalim ramazanlik bittiginde ne olucak :)) buarada ramazanlikla ilgili zamanin varsa yazabilirmisin??

    YanıtlaSil
  2. "Bunlar et tutmaz!" 'a bayıldım. Süpersin. Haberlerini bekliyoruz.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil