12 Nisan 2013 Cuma

"1370 kalorim var, sizi bile yerim"

Ben bugün hayatımda kendim için oldukça radikal bir adım attım. Bir süredir yemeklerle ilişkim giderek bozuluyordu. Aklımda sürekli yiyecekler, kaloriler, spor hareketleri vardı. Bir de blog yazıyorum ve bu konuda eğitimli değilim diye diyet kitaplarıyla oldukça haşır neşirdim. Aslında çok kitap okuyan bir insanım ama son okuduklarım arasında roman sayısı çok az. Hal böyle olunca kendi hayatım ve vücudum hakkında normal düşünmem gerekenden biraz daha kafa yormaya başladım. Bir de üzerine birkaç kilo alınca moralim iyice bozulmuştu. Bu sabah bir anda "ben kendimi çok zorluyorum galiba" diye düşündüm. İnsan kendine karşı herkesten daha acımasız olabiliyor.

Bizim sülaledeki herkes deneyimli diyetçidir:) Ben de hemen kuzenimi arayıp diyetisyen tavsiye etmesini istedim. Bana Aysun Hanım'ı tavsiye etti. Bugün ilk görüşmemizi yaptım. Biraz ukala bir hastayım tabii diyet konusunda:) Ben en fazla 1100 kalori alıyordum günde. O da benim çok yemiş günümdü. Genelde 1000'i geçmezdim. Bugün bana 1370 kalorilik diyet verince görmemişler gibi "ohooo, 1370 kalorim var iskender bile yiyebilirim" diye dolandım bütün gün. Arkadaşlarım ne zaman yemekten bahsetse "1370 kalorim var, siz bile yiyebilirim." diye dalga geçmeyi de ihmal etmedim :)
Değiştirmem gerekenler şunlarmış:

Öncelikle evdeki tartıyı kaldıracakmışım. Hayatımda çok büyük bir boşluk olacağı kesin.

Çay-kahveyi çok içiyormuşum. Bunu sınırlamak benim için zor olacak.

Yemekler sırasında ve sonrasında su hazmı zorlaştırıyormuş. İçmemeliymişim. Buna da birazcık uymak benim için zor olacak.

Sporu abartmayacakmışım.

Salatama hiç yağ koymayıp sadece nar ekşisi koyuyordum; fakat zeytinyağı da koymalıymışım.

Yediğim şeyleri düşünme olayım ortadan kalmış oldu, kendimi diyetisyenime emanet ettim. Herkes kilo vermek için gider, ben verdikten sonra gitmeye başladım. Korumak daha zormuş. Benden haberler şimdilik bu kadar:)



1 yorum:

  1. insan kendini zorlayinca bence vermekten cok aliyor.. ben baskülümü sirf bu yüzden yenilemedim.. her sabah tartilirdim, ve gunum maf olurdu.. şu su icme yokmu.. onu bende ogrenmem gerek.. :( yemek sirasinda susuz yemek yiyemiyorum :(( sayende su konusunu cidiye alicam :)

    YanıtlaSil