1 Mart 2013 Cuma

Mantı Faciası

Dün okuldan çıkınca arkadaşlarım "hadi mantı yemeye gidelim" dedi. Mantıyı yıllarca yemesem aklıma gelmez. Bir senedir yemiyordum. İyi gidelim dedim aklımda "neyse salata yerim yine" düşüncesiyle. Salata yoktu. Oraya gidince de iyi bari ben de yarım porsiyon yiyeyim dedim. Gitmeden de mantının kalorisine baktım çaktırmadan. 1 porsiyon 490 kalori! 490 kalori benim gibi metabolizması yavaş ve günlük kalori ihtiyacı normal insanlardan az olan bir insan için çok fazla. Neyse yarım porsiyon sipariş ettim onun da birazını yemedim.

Mantı faslını atlattıktan sonra kahve içmeyi teklif ettim oysaki arkadaşlarımın aklında dondurma, waffle hayali vardı. Bana bunu yapmayın! İşte o noktada kendimi tutmam çok zor. dondurmacıya doğru yürürken bir pastanenin önünden geçtik. Yiyip yiyip kilo almayan sevgili arkadaşım, rulo pastaları görünce "Yiyelim mi? En sevdiğim pasta" deyince kendimizi pastanede bulduk. Önümde çeşit çeşit pastalar. Biraz önce mantı yemişim. Canım tatlı istiyor. Dokunsalar ağlayacak durumdayım. Neyse kendime küçük, lokmalık tatlılardan söyledim ama tabii ki kesmedi. Profiterolün bir topunu yedim ve hemen önümden uzaklaştırdım. Kendimi oradan çıktığımda geçekten bir ton hissediyordum. Ama asıl bomba bu sabah patladı.

Her sabah tartılma huyumdan bahsetmiştim. Bazı uzmanlar sağlıklı bulmuyor ama bu benim kendimi kontrol mekanizmam gibi bir şey. Sabah tartıya çıktığımda dünkü kilomdan tam 1,5 kilo fazlaydım! Yarım porsiyon mantı ve biraz profiterol bana 1,5 kilo almaya mal oldu. Değer miydi? Kesinlikle hayır!

Sonuç olarak bu durumdan aldığım ders: Tansu'cuğum sen asla diğer insanlar gibi yememelisin. Metabolizmanın yavaş olduğunu biliyorsun ve yerken zevk almadığın şeyler için yiyip yiyip sonra moralini bozma. Tamam ben zayıfladım artık mantıları, hamburgerleri yiyebilirim deme lüksün yok. Hayatının sonuna kadar dikkat etmelisin.

Şimdiden arkadaşlarımın gelecekteki yemek planlarına katılamayacağımı buradan söyleyeyim, beni affetsinler. Siz yemeğinizi yersiniz ardından kahve içerseniz yanınıza gelirim:) Bunu lütfen kabalık olarak anlamayın, neler yaşadığımı biliyorsunuz ve bazen kilomu koruyabilmek için sosyal hayatımın birazından feragat etmek zorundayım çünkü ben aslında insanların sandğı kadar demir iradeli bir insan değilim. Görünce canım istiyor, en iyisi hiç görmemek.

Bugünkü postumda içimi döktüm. Bana sorular geliyor "hiç bozmuyor musun? Hiç kilo vermen durmuyor mu?" diye. Kilo vermem durdu ve üzerine çok çabuk alabiliyorum. Kiloyu korumak, vermekten zormuş. Bazen çok zorlanıyorum ama 2 seçeneğim var: Ya yiyip tekrar obez olacağım, her kıyafet alışverişinde deneme kabinlerinde ağlamamak için kendimi zor tutacağım, ya da yemeyeceğim ve arada bir yesem bile gidip hemen yakacağım. İşte bugünkü ruh halim böyle:) Bugün hiç bir tekerlekli araç kullanmayacağım. Her yere yürüyeceğim. Sadece karşıya geçmek için vapur kullanacağım onun da tekerlekleri yok kendime verdiğim sözü bozmaz bence:) Yarınki kilo durumumu tekrar paylaşacağım.
Kendinize iyi bakın:)

3 yorum:

  1. normalden farklı bir şey yendiğinde vücut değişik tepkiler verip su tutabilir. hiç bi zaman kaçırmamaya çalış dikkat et tabi o ayrı ama sana gelen 1.5 kg değildir emin olabilirsin olsa olsa 100 gr dır moralini bozmana değmez :) bu yüzden zaten doktorlar her sabah tartılmayın der :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gunde ben de 1,5 kilo alamayacagimi biliyorum ama gorunce bir noluyoruz dedim:) Bir de uzun suredir duraklama donemindydim tam tekrar vermeye baslayinca yeniden buyuk rakamlari gormekk guzel bir sey olmadi:) Manti yerine daha cok sevdigim seylerden kalori alsaydim o kadar da umursamazdim da manti cok tercih etmek isteyecegim bir sey degildi. Bir gun tartim bozuldu hayatimda cok onemli bir parcam eksik gibi hissettim, kabul ediyorum bendeki de biraz takinti ama kiloyu korumak vermekten cidden daha zormus.

      Sil
  2. üzülme, 2-3 dikkat edersen gider hemen o 1,5 kilo.. enim tartim yok :) yenisini almadim yani.. bu konuda ayna devreye giriyor :) ve kiyafetlerim :) cunku tartidaki rakam gunu gunu tutmuyor..

    YanıtlaSil