4 Mart 2013 Pazartesi

Kahvaltı Keyiftir

Geçen günkü mantı faciamı anlattıktan sonra "bak kendini bu kadar sıkarsan, bir yerde patlar bak canın isterse ye." gibi mesajlar geldi. :) Beni düşünen herkese teşekkür ederim; fakat benim yazımdaki ana fikrim, her diyet yapanın çok zorlandığı evreler olduğunu ve böyle durumlarda asla yalnız olmadığınızı göstermekti. Mantıdan sonraki gün yaklaşık 7 km kadar yürüdüm gün içinde. Sabah tartıldığımda, bir önceki günkü +1,5 kilodan eser yoktu. (Evet, hala her gün tartılıyorum, bir türlü vazgeçemedim şu huydan)

Bugünkü yazıda ise, çok yediğim halde mutsuz olmadığım, aksine bana çok keyif veren öğünlerden bahsedeceğim. Benim için hafta sonu demek, dostlarla gidilen güzel kahvaltılar demek. Şık bir akşam yemeğine mi yoksa güzel bir yerde kahvaltıya gitmeyi mi tercih edersin diye sorsalar, cevabım: kesinlikle kahvaltı! Güne başlarken güzel şeyler yemek, insanın gün içinde daha enerjik olmasını sağlıyor.

Kahvaltı tabağında da olması gerekenler ve olmaması gerekenler var tabii. Ben şarküteri ürünlerini yemeği tercih etmiyorum. Çünkü içlerine bilmediğimiz birçok katkı maddesi girebiliyor. Tatlarını da pek sevmiyorum açıkcası pastırma ve dil dışında. O yüzden kahvaltımda salam, sosis, jambon, sucuk gibi ürünleri tercih etmiyorum. Çok peynir yiyeceksem yumurta yemiyorum ya da sarısını bırakıp sadece beyazını yiyorum. Genellikle peynir çeşidi çoksa, kaşar peynir tercih etmemeye çalışıyorum. Lor peynirini çok seviyordum ama gıda intolerans testi yaptırdığımda, vücudumun lor peynirine intoleransı olduğunu öğrendim. Bu yüzden tercih etmemeye çalışıyorum. Zeytin çok severek yediğim bir besin. Hem de çok yararlı ancak her şeyde olduğu gibi, azı karar, çoğu zarar. 5 tane tüketmekte yarar var, tanesi yaklaşık 9-10 kalori.

Bol bol yeşillik, domates, salatalık kahvaltıda benim için olmazsa olmazlardan. Kışın zoraki yetiştirilen domatesin,salatalığın tadını sevmiyorum bu yüzden genellikle maydonoz tüketiyorum üzerine nar ekşisi döküp. Günlük c vitamini ihtiyacım büyük oranda kahvaltıda yediğim maydonoz sayesinde karşılanıyor.

Gelelim ekmek konusuna. Herkes diyete girme cümlesi olarak " yarından itibaren ekmek yemeyeceğim." der. Oysaki ben ekmeği çok seviyorum, özellikle taze pişirilen, marketten pakette almadığımız ekmekleri. Tabii kepek ekmeği, tam tahıllı ekmekler ve varsa da çavdar ekmeği tüketiyorum. Mısır ekmeğine de bayılıyorum.

Gelelim kahvaltıdaki kaçamaklarıma. Evdeki kahvaltılarımda yemesem de, kahvaltıya gittiğimizde birazcık bal-kaymağa hayır diyemiyorum. Bazen de yeni pişmiş poğaça gibi zararlı şeyler kaçabiliyor. Eğer öyle bir şey yapacaksam, ekmeği azaltıyorum. Kahvaltımdan sonra da mutlaka bir sade Türk kahvesi içiyorum.

Güzel bir hafta sonundan sonra, iyi bir hafta geçirmenizi dilerim :))




Kahvaltı tabağım, benden daha büyük değil mi? Hepsini yiyemedim tabii :)

7 yorum:

  1. Blogunuzu az evvel kesfettim. Yasadiginiz degisime hayran kaldim.
    Sizi cani gonulden tebrik ediyorum, masallah, Allah nazarlardan korusun...
    Blogunuzu okumayi bitiremedim henuz.
    Kac kiloyla basladiniz, ne zaman basladiniz, ve simdi kac kilosunuz, bunlari cok merak ediyorum:)

    Sevgiler,

    Ince Belli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba:)
      Çok teşekkür ederim. Ben küçüklüğümden beri hep şişman ve iştahlı bir çocuktum. Şişman az kalır aslında. 5. Sınıftayken şimdiki kilomdaydım. Başarısız bir çok denememden sonra ilk kilo vermeye başladığımda, 85'ten 70'e inmiştim. Sonra 5 kilo kadar geri aldım ve uzun bir süre 75'te seyrettikten sonra 55'e indim. Şuanda biraz aldım 57 kiloyum.

      Tanıştığımıza çok sevindim :)

      Sil
  2. bu arada bu güzel kahvaltı nerede acaba, bir kaçamak yapılabilir ilgili cafe?ye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burası Moda Van Kahvaltı. Sadece kahvaltı menusu var, çok lezzetli. Özellikle güzel havalarda keyifli bir kaçamak olabilir. Yeri de moda sahil tarafında. Tavsiye ederim:)

      Sil
  3. gıda intoleransı çok dikkatimi çekti. internette araştırdım ve yaptırsam mı diye düşünmeye başladım. ne dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptırabilirsin. Ben yaptırdım hatta bir sonraki yazımı bunun üzerine yazayım. Benim için de güzel bir fikir oldu bu. :) Bazı gıdaların dokunabileceği hiç aklımıza gelmiyor ve başka gıdaların günahını alıyoruz. Mesela bana mantar dokunuyormuş. Daha önce hiç farketmemiştim. Kendi sonucumu da koyarım yazıya. Bir fikrin olur nasıl bir şey olduğuna dair:)

      Sil