29 Ocak 2013 Salı

Ben,Fizik ve Güzel Olmak !?

   Biraz önce Cafe Nero'da oturup yeşil çayımı içerken resmini çekip İnstagram'a koyayım dedim. Tam o sırada bir yorum geldi: "Diyete girdim yeni yeni gaza getirici postlar bekliyorum." diye. Biri benden post ister de ben yazmaz mıyım hemen başlıyorum:)
   Aslında bugün başımdan bir olay geçti hemen de yazacaktım bloga, sonra üşendim. Yarın yazarım demiştim.Bu yorum benim için de iyi oldu böylece ben de yazmak için motive olmuş oldum:) Bugün spordan çıkıp eve gittim. Cardio günümdü. Bir güzel kalorilerimi yaktım. Spordan sonra en yakın arkadaşlarımdan Nil ile öğle yemeğine gittik. Menüyü açtım ve bugün diyet menüsünden bir şey yemeyeceğim dedim. O kadar uzun zamandır menülerin normal bölümlerime bakmamışım ki çince gibi geldi yazanlar. Sonra her yemeğe bir bahane bulduktan sonra siparişim" pardon, ben bir diyet piliç ızgara arabilir miyim lütfen?" Aslında bir kaç saniye için aklımdan yemekten sonra tatlı mı yesek acaba düşüncesi geçmedi değil itiraf etmek gerekirse:)
   Yemekten sonra kendime kazak almak için bakınıyordum. Bir mağazaya girdim. Orada çalışan bir bayan birkaç model gösterdi. Biri siyah beyaz enine çizgili bir üsttü. Psikolojik olarak hala yeni halime alışamadığım için ilk tepkim "aaa bu enine çizgili ben giyemem, şişman gösterir" oldu. İşteee tam bu sırada tezgahtar bayandan daha önce hiç duymadığım bir cümle geldi. "Neden şişman göstersin ki fiziğiniz çok güzel." Bu cümleyi idrak etmem uzun bir süremi aldı. Cümlede 3 öğe var. Ben, fiziğim ve güzel olmak. Hiç üçümüz birarada olmamıştık. :) Herhangi bir satış stratejisi bile olsa daha önce duymadığım bir cümleydi bu. Gerçekten ne kadar mutlu hissettiğimi anlatamam.
    Bir anda beynimde tüm kilo verme anılarım, psikolojik çöküntülerim, sporda kan ter içinde kalışım geldi. Şimdi arkama dönüp bakıyorum, iyi ki diyetime girdiğimde, etrafımdaki o cheesecakeleri yememişim. İyi ki her yere yürüyerek gitmişim. İyi ki sporuma dört elle sarılmışım. İnsanın kendine özen göstermesi çok çabuk sonuç veren bir durum. Anında 15 kilo veremezsiniz belki ama sağlıklı bir öğün tükettiğinizde anında kendinizi mutlu hissedersiniz.

Ben böyle bir fiziğe sahiptim ( tabi fotoğrafta bir düğündeyiz içimde kaç kat korse vardı allah bilir) ve bugün biri bana "fiziğiniz çok güzel" dedi.



5 yorum:

  1. seni tebrik ve takdir ediyorum.. evet yuzun gerekten cok guzelmis ama simdi yuzun daha guzel ve daha genc ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kilo gerçekten insanı yaşından daha büyük gösteren bir etken. Eskiden herkes beni yaşımdan büyük zannederdi, şimdi herkes daha küçük zannediyor. Seninle konuşmak beni daha çok yazmak için motive ediyor:) Çok teşekkür ederim.

      Sil
    2. bende yazilarini dort gozle bekliyorum.. senin basarinda beni motive ediyor.. yazilarini severek okuyorum.. ve bana cook faydali bilgiler verdin, veriyorsun..

      Sil
  2. tebrikler tansu!!!
    dun aksam instagram'da gordum seni diyetteyiz tag'indekilere bakarken. sonra da blogda yazdiklarina baktim soyle bi, simdi detayli okuyacagim. bravo sana! agzim acik kaldi! cok ama cok guzel biri olmussun! muhtesem! tebrikler!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Umarım beğenirsin yazdıklarımı

      Sil