15 Aralık 2012 Cumartesi

"100 Gram = 5 Kilo" Gibi Düşünebilmek

   
   "100 Gram = 5 Kilo" gibi düşünmek ne demek? Basit matematik bilgisine sahip her insan, yazdığım eşitliğin çok mantıksız olduğunu düşünür ve haklıdır; ben de zaten "gibi" düşünmek dedim. Buradaki 100 gram sizin gerçekte vermiş olduğunuz kilo olsun, ama siz o vermiş olduğunuz 100 grama 5 kilo muamelesi yapın. Belki 100 gramlar sizin davranışlarınızdan memnun kalırlarsa toplaşıp 1000 gram olurlar. Verdiğiniz her gramı istediğiniz kiloya ulaşmakta bir adım olarak görün. Örneğin 60 kilo bir insan için 59,9 olmak bir insan için sadece 100 gram ifade edebilir ama ben 59,9'u gördüğümde dünyanın en mutlu insanı olmuştum çünkü 50'li kiloları en son gördüğümde sanırım 5. sınıftaydım.
   Özellikle az kilo vermek isteyen insanların örneğin 3-4 kilo acelelerini hiç anlayamadım. Vermek istediğin kilo azsa 100 gramı neden küçümsüyorsun ki? Ben şişkoyken, her gece sabah uyandığımda 30 kilo vermiş  uyanmayı hayal ettim. Bir gece de olmadı ama 1 senede her sabah yaklaşık 100 gram vermiş olarak uyanınca oldu.

   Herkes bir gecede istediği hayata, istediği vücuda sahip olmak ister. İnsanların bir gecede hayatlarını değiştirme isteği bu kadar güçlü olmasaydı, milyonlarca kişi loto oynamazdı. Herkes aldığı kupona büyük ikramiye çıkması ve bir gecede hayatının değişmesi ümidiyle alır kuponunu, tıpkı her gördüğü diyet listesine hayatının diyeti muamelesi yapan bizler gibi :)

   Şimdi yapmanız gereken, yavaşça ellerinizi yaklaşmakta olduğunuz çikolatalı kekten çekerek eşofmanlara doğru uzanmak. 100 gramın hayatınızda gerçekten hiçbir şey ifade etmediğini düşünüyorsanız, bir gün boyunca elinizde 100 gram bir şeyle dolaşın ama hiç bırakmayın. Günün sonunda hiç umursamadığınız o 100 gramın bile size ne kadar ağırlık yaptığını anlayacaksınız.


3 yorum:

  1. Söz bundan sonra küçümsemeyeceğim 100 gramları, hep bu yazını hatırlayacağım. :) Bu 59,9 benim sanırım! :) Böyle bir tartı fotoğrafı paylaştığımda altına benzer bir şeyler yazmıştın, şimdi sebebini daha iyi anladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 100 gramlar önemlidir.:) o 100 gramlar +100 olarak gelmeye başladılar bana çok büyük panik içerisindeyim. :)

      Sil
  2. Sen böyle kocaman bir yolu kattettikten sonra seni hiçbir şey panikletmemeli! Önlem aldırabilir tamam ama paniğe yer yok! Panik her daim insanı olumsuz şeylere itiyor. Sevgiler,:)

    YanıtlaSil