İnsanların yağsız, tuzsuz; sizinse sağlıklı ve lezzetli gördüğünüz bu yiyecekleri herkese uygun hale getirmenin en kolay yolu baharatlar. Örneğin etiniz tuzsuz geldiyse ve tansiyon hastasıysanız ( yani tuzsuz yemeniz gerekiyorsa) neden etinizi kekikle tatlandırmıyorsunuz?
Haşlanmış sebzeler, kilo vermek isteyenlerin en meşhur yemeğidir. Herkes bana"ıyy gerçekten kabak haşlamasını seviyor musun?" gibi ilginç tepkiler verdiklerinde " evet, gerçekten seviyorum. Hem üzerine sarımsaklı yoğurt, nane ve pul biberle mantıdan çok daha güzel oluyor." diye yanıtlıyorum.
Yoğurt yerken içine biraz çörek otu, ısırgan tohumu ve keten tohumu koyuyorum. Çörek otu ve ısırganın kansere karşı anti-oksidan oldukları sıkça yazılıyor. Zaten sağımız dolumuz kanser riskiyle bu kadar çevriliyken, neden bir de kanserojen gıdalar tüketip ateşe körükle gidelim ki?
Yaşamamız gereken tek bir hayatımız var. Son yıllarını hastalıklarla geçirmemek için şimdiden önlem almamız gerekiyor. Tabii sağlıklı beslendik diye, kanser olma riskimiz sıfır değil malesef. En azından belki önleyebiliriz. Denemekte fayda var :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder