İnternetteki tariflere bakarken hafiftarif.com'da aynı mercimek yemeği gibi pişirebileceğim yazıyordu. Normalde geceden ıslatmak gerekiyormuş ama ben yarım saat kadar sıcak suda beklettim. Çabuk pişiyor. Yalnız suyuna eksta özen göstermek lazım, çok çabuk çekiyor. Ben kuru baklagilleri iyi pişmiş severim, diri olmaları pek hoşuma gitmiyor. Biraz daha yumuşasın diye su ekledim, arkamı döner dönmez çekmiş az kalsın dibini tutturuyormuşum. Neyseki ucuz atlattık. :)
Tadı börülceye benziyor. Ben börülceyi zaten çok severim, maş fasülyesini de oldukça beğendim. 2 dilim kepek ekmeği ve yoğurtla çok güzel bir öğle yemeği oldu. İnternette okuduğuma göre hücre yenileyici özelliği de varmış. O zaman hadi yenilensin hücrelerimiz:)
Benimle bu güzel besini paylaştığı için Zeynep'e çok teşekkür ederim. Sayesinde bir şey daha öğrenmiş oldum. Sizlerin de "Bak Tansu şunu söyle yap, güzel oluyor." dediğiniz şeyler varsa her zaman maillerinizi bekliyorum. :)
Küçük bir tavsiye: Genellikle kuru baklagiller, ekmeğin fazla yenmesine sebep olabiliyor. Şöyle suyuna ekmek bandıra bandıra yemek farklı tabii:) Bu yüzden ben tabağıma olabildiğince susuz almaya çalışıyorum.






merhaba :))bende 27 kilo verdim ama gitmesi gereken daha 8 kilom daha var :))
YanıtlaSilpaylaşımlarınız güzel ve çok motive edici.. ve bu fasulyeyinin biran önce tadına bakmalıyım :)) bir kaç ay önce sadece yemek blogları dolaşırken şimdi ise sadece sizlerin sayfalarında dolaşıyorum :)) herkes isteği kiloya kısa zamanda ulaşır inşallah :))
tüm hayatızda başarılar,kolay gelsin :))
Merhaba,
SilÇok tebrik ederim, 27 kilo çok büyük bir başarı, son 8 kilo da gider diğerleri gibi. Hoş geldiniz bloguma, her zaman beklerim :)
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Amiiinnnn! İnşallah hepimiz üzerimizdeki fazla kiloları bir daha geri almamak üzere veririz :)
Son 8 kiloyu verme konusunda başarılar ve sabırlar dilerim :) Hepimize kolay gelsin.